ΕΛΛΑΔΑ

Κάρολος Παπούλιας: «Δεν μπορείς να ζητάς περισσότερα από αυτόν τον λαό»

Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2012, 08:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κάρολος Παπούλιας: «Δεν μπορείς να ζητάς περισσότερα από αυτόν τον λαό»
Facebook Twitter Whatsapp
Περίπου μία ώρα διήρκησε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για το φόβο επεισοδίων.
Περίπου μία ώρα διήρκησε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για το φόβο επεισοδίων.
Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, σημειώθηκε ένταση με διαδηλωτές που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για να παρελάσουν.

Η δυνατή βροχή που έρχισε να πέφτει ήταν «σύμμαχος» των αστυνομικών δυνάμεων καθώς πολλοί διαδηλωτές αποχώρησαν λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι και τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι υπόλοιποι ξεκίνησαν πορείες στο κέντρο της πόλης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Κάρολος Παπούλιας: Θα βγούμε από την κρίση

Νωρίτερα, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε από την Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το τέλος της παρέλασης.

«Πρέπει να βγούμε γρήγορα από την κρίση, διότι δεν μπορείς να ζητάς περισσότερα απ΄αυτόν τον λαό που τα έχει δώσει όλα», δήλωσε ο κ. Κάρολος Παπούλιας.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως «κάποιοι θέλουν να ξεχνούν τι χρωστάει η Ευρώπη στην μικρή Ελλάδα».

«Ελπίζω οι επόμενοι μήνες να δώσουν το μήνυμα στο λαό μας ότι έχει ξεπεράσει την κρίση και αυτό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα», είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Ελπίζω γρήγορα αυτή την ελπίδα που όλοι την έχουμε μέσα μας και δεν έχει γονατίσει ακόμη να πραγματώσει όλα αυτά που κάποτε, και σήμερα ακόμη τα θεωρούμε αδύνατα».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που φέτος συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
 
«Γιορτάζουμε σήμερα τα 100 χρόνια απ' την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, όταν ο ελληνικός στρατός εξόρμησε για να πραγματώσει τα όνειρα του ελληνισμού», δήλωσε ο κ. Παπούλιας και συμπλήρωσε ότι «φτάνουμε στον άλλο μεγάλο σταθμό που γράφτηκε στα βουνά της Αλβανίας και που είχε ιδιαίτερη σημασία όπως ομολογούν όλοι. Η καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδας είχε σαν συνέπεια την ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ γιατί δεν μπόρεσε τον χειμώνα του 41 να καταλάβει την Μόσχα».
Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σήμερα. Είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις δοκιμασίες του ελληνικού λαού θα βγούμε απ'την κρίση, και πρέπει να βγούμε απ' την κρίση». Μάλιστα ο κ.Παπούλιας τόνισε ότι και σε κείνους τους καιρούς, πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 είχε προηγηθεί η ήττα του 1897, όμως ο ελληνικός λαός αποκατέστησε την πολιτική και οικονομική δύναμη της χώρας.
 
«Και σήμερα το ίδιο θα συμβεί», εκτίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας την αισιοδοξία του.   

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης εξέφρασε την αντίθεσή του με την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, αφού όπως δήλωσε: «Τα μέτρα ασφαλείας δεν ταιριάζουν μια τέτοια μέρα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr