ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη για το Σύστημα Παροχής Γεωργικών Συμβουλών

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 18:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σύσκεψη για το Σύστημα Παροχής Γεωργικών Συμβουλών
eurokinissi
Facebook Twitter Whatsapp
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για την αναβάθμιση του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για την αναβάθμιση του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπέγραψε τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προωθήθηκε για υπογραφή στον συναρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Με την Απόφαση αυτή ορίζονται η Γενική Διεύθυνση Φυτοπροστασίας του ΥπΑΑΤ ως αρμόδια Αρχή για την εποπτεία, το συντονισμό και τον έλεγχο του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών, οι όροι και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των Γεωργικών Συμβούλων, των συνεργατών τους και των ελεγκτών, καθώς και ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ως φορέας πιστοποίησης αυτών. Προβλέπεται επίσης διαδικασία μετεγγραφής των Γεωργικών Συμβούλων και Συνεργατών στα νέα Μητρώα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στόχος του ΥπΑΑΤ είναι η ενοποίηση όλων των συμβουλευτικών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα, όπως δομές επίβλεψης AGRO, Σύμβουλοι Φυτοπροστασίας, Γεωργικοί Σύμβουλοι κ.ά..

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Μόσχος Κορασίδης, o Γενικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Μελάς, ο Ειδικός Γραμματεάς Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΑΑ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Η ποιότητα της πρωτογενούς μας παραγωγής είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα στο οποίο οφείλουμε να επικεντρωθούμε για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις διεθνείς αγορές. Οι Έλληνες αγρότες το γνωρίζουν και μοχθούν για να προσφέρουν στους Έλληνες και Ευρωπαίους καταναλωτές ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα. Στην προσπάθεια τους αυτή δεν είναι μόνοι. Δημιουργούμε το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για τη στήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων μας, τροποποιώντας τη διαδικασία πιστοποίησης των φορέων που εντάσσονται στο σύστημα παροχής γεωργικών συμβουλών, ώστε να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι γεωργικοί σύμβουλοι, με τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους, μπορούν να βοηθήσουν τους γεωργούς να ανταποκριθούν στα πρότυπα της σύγχρονης γεωργίας υψηλής ποιότητας. Η προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιοτικής μας παραγωγής είναι συνεχής».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr