ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίγο ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο του Πύργου! (Βίντεο)

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 19:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Facebook Twitter Whatsapp
Διχόνοια και πολλές εντάσεις προκάλεσε την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, το σοβαρό θέμα του ΤΕΙ Πύργου και του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο απασχολεί το τελευταίο διάστημα την πρωτεύουσα του δήμου, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γαβρίλη Λιατσή να ζητά εμμέσως την παραίτηση του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου.
Διχόνοια και πολλές εντάσεις προκάλεσε την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, το σοβαρό θέμα του ΤΕΙ Πύργου και του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο απασχολεί το τελευταίο διάστημα την πρωτεύουσα του δήμου, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γαβρίλη Λιατσή να ζητά εμμέσως την παραίτηση του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, λίγο μετά την ενημέρωση που έγινε στο Σώμα από τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο, ο οποίος είπε με λεπτομέρειες όσα συζητήθηκαν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ακούστηκαν αρκετές απόψεις, με τον κ.Λιατσή να επιρρίπτει ευθύνες για τις αλλαγές που δημιουργούνται στο ΤΕΙ στη δημοτική αρχή και στον δήμαρχο της πόλης του Πύργου, τονίζοντας πως το ΤΕΙ χάνει τη μοναδικότητά του.

Έντονες αντιπαραθέσεις
 
Με σκληρά λόγια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα των ΤΕΙ η δημοτική αρχή Πύργου, μίλησε ο Γαβρίλης Λιατσής μόλις πήρε τον λόγο, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δημάρχου, Μάκη Παρασκευόπουλου, ο οποίος με τη σειρά του άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολουθεί η παράταξη του κ.Λιατσή. Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε, απευθυνόμενος προς τον κ.Λιατσή πως η παράταξη ανέμενε να κλείσει το ΤΕΙ ώστε να «εκμεταλλευτεί» πολιτικά το κενό που θα δημιουργούσε αυτό.
 
«Περιμένατε να κλείσει το ΤΕΙ για να χορέψετε. Στις στάχτες όμως δεν θα χορεύετε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος τόνισε πως «όταν ιδρύθηκε το ΤΕΙ έγινε με όραμα η ριγμένη Ηλεία να βρεθεί με επίκεντρο τον Πύργο ως ένας ζωντανός πολιτιστικός, τουριστικός και κοινωνικός οργανισμός», επισημαίνοντας πως αντί αυτού το ΤΕΙ σήμερα αναγκάζεται να χάσει τη μοναδικότητα των τμημάτων με την οποία δημιουργήθηκε.
 
«Η Αθηνά έχει γυρισμένη την πλάτη της στην πόλη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λιατσής και συνέχισε «Σήμερα, με έναν θολό τρόπο προσπαθείτε να πείτε πως νικήσατε», ενώ σχολίασε πως σε λίγο διάστημα θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με το ΤΕΙ, καθώς τα τμήματα αυτά δεν θα επιλέγονται από τους φοιτητές που ζουν σε μακρινές περιοχές.
 
Ο κ. Γιάνναρος από την πλευρά του τόνισε πως όλη αυτή η κατάσταση αποσκοπεί στο πολιτικό όφελος από τη δημοτική αρχή
 
Παραλίγο στα χέρια Λιατσής-Σκαρτσιάρης
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι έντονες στιγμές που δημιουργήθηκαν με αφορμή το θέμα των ΤΕΙ ήταν πάρα πολλές, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το ξέσπασμα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γαβρίλη Λιατσή, προς το πρόσωπο του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Σκαρτσιάρη.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ο κ.Σκατρτσιάρης άφησε αιχμές κατά του κ. Λιατσή για τη διαχείριση του δήμου την περίοδο της δημοτικής του θητείας και για τα όσα η δικαιοσύνη ερευνά, αναφέροντας το όνομα του συλληφθέντος πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Κάπου εκεί, τα αίματα άναψαν με τον κ.Λιατσή να κινείται απειλητικά προς τον κ. Σκαρτσιάρη όπου τον αποκάλεσε «κότα» με την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πύργου να εκρήγνυται.


Πηγή: patrisnews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr