ΕΛΛΑΔΑ

Εγκρίθηκαν νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων σε Κέρκυρα και Ήπειρο

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 20:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εγκρίθηκαν νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων σε Κέρκυρα και Ήπειρο
Facebook Twitter Whatsapp
Δύο νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα και την περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε, με αποφάσεις της, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Δύο νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα και την περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε, με αποφάσεις της, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.  Στη συνεδρίαση μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης, οι υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάρω Ευαγγελίδου, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής.  

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, η απόφαση της Διυπουργικής ελήφθη ύστερα από αιτήσεις που υπέβαλαν στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης η περιφέρεια Ηπείρου και ο δήμος Κερκυραίων, οι οποίοι μπορούν πλέον να προχωρήσουν στην προκήρυξη των αντίστοιχων διαγωνισμών.  

Η εγκατάσταση της Κέρκυρας αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων που υλοποιείται σε νησιωτική περιοχή. Η εγκατάσταση θα διαχειρίζεται ετησίως περίπου 87 χιλιάδες τόνους, το σύνολο δηλαδή των αστικών απορριμμάτων που παράγονται στη διοικητική έκταση της Κέρκυρας και θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων.  

Οι υποδομές της περιφέρειας Ηπείρου αντίστοιχα, θα διαχειρίζονται περίπου 150 χιλιάδες τόνους, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται σε ολόκληρη τη διοικητική έκταση της περιφέρειας Ηπείρου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr