ΕΛΛΑΔΑ

Περιβαλλοντική εκπαίδευση στον Αμβρακικό Κόλπο για μαθητές

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 21:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Περιβαλλοντική εκπαίδευση στον Αμβρακικό Κόλπο για μαθητές
Facebook Twitter Whatsapp
Μαθήματα για την προστασία του Περιβάλλοντος, θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον Αμβρακικό Κόλπο, περισσότεροι από 800 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων στην Άρτα και την Πρέβεζα, στο πλαίσιο της υλοποίησης έργου «Βe Νatur» το οποίο εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα South East Europe.
Μαθήματα για την προστασία του Περιβάλλοντος, θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον Αμβρακικό Κόλπο, περισσότεροι από 800 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων στην Άρτα και την Πρέβεζα, στο πλαίσιο της υλοποίησης έργου «Βe Νatur» το οποίο εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα South East Europe. Το προγράμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων ξεκινά στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου ενώ υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού, ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α. Το έργο Be-Natur έχει ως αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη οικοσυστημάτων προστατευόμενων περιοχών γιαυτό , οι δράσεις του επικεντρώνονται στο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας , ειδικοί επιστήμονες του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού και της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ θα ενημερώσουν τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με τη βοήθεια ειδικού εκπαιδευτικού εγχειριδίου αλλά και με βιωματικό τρόπο δηλαδή παιχνίδια, σκίτσα, δραστηριότητες , για τα υδάτινα οικοσυστήματα, το ρόλο και τη σπουδαιότητά τους, τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω απ’ αυτά και την ανάγκη προστασίας τους.

Οι ενημερώσεις, θα γίνουν τόσο στη σχολική αίθουσα, όσο και με εκπαιδευτικές εκδρομές, που έχουν προγραμματιστεί από τα σχολεία στο Εθνικό Πάρκο του Αμβρακικού.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα εκδήλωσαν 15 σχολεία, μετά από πρόσκληση που εστάλη μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και των Τοπικών Διευθύνσεων Άρτας και Πρέβεζας, σε όλα τα σχολεία της περιοχής.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr