ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε αλλαντικά στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2013, 15:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε αλλαντικά στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp
Κρέας αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών που πωλούνταν σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί.
Κρέας αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών που πωλούνταν σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί. Ειδικότερα, η υπηρεσία εντόπισε στο εν λόγω κατάστημα ποσότητα αλλαντικών (7,640 kg), τα οποία εισήχθησαν από τη Ρουμανία και προχώρησε σε δειγματοληψία. Μετά από σχετική εξέταση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο εφαρμοσμένων βιοεπιστημών στο δείγμα, ανιχνεύθηκε παρουσία DNA αλόγου σε ποσοστό άνω του 50%, αναμεμειγμένο στο βόειο κρέας.

Η υπηρεσία προχώρησε στη δέσμευση της συγκεκριμένης ποσότητας αλλαντικών, ενώ θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εξετάσεις του δείγματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπεριέχει φενιλβουλταζόνη (φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr