ΕΛΛΑΔΑ

Ήπειρος: Ανυπολόγιστες ζημιές από την κακοκαιρία

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2013, 16:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Facebook Twitter Whatsapp
Σοβαρές ζημιές στις υποδομές της Περιφέρειας Ηπείρου προκλήθηκαν λόγω των έντονων και ακραίων καιρικών φαινόμενων το τελευταίο 24ωρο.
Σοβαρές ζημιές στις υποδομές της Περιφέρειας Ηπείρου προκλήθηκαν λόγω των έντονων και ακραίων καιρικών φαινόμενων το τελευταίο 24ωρο.
Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο, για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων, όπως καθιζήσεις στο οδόστρωμα, ζημιές σε σπίτια, πτώσεις βράχων υπερχειλίσεις χειμάρρων και ρεμάτων που δημιούργησαν οι ισχυρές καταιγίδες και οι άνεμοι.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «είναι τέτοιες οι καταστροφές που δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε πλέον από τους πόρους μας».

Παρέθεσε δε το μακρύ κατάλογο των ζημιών και πρόσθεσε ότι μηχανήματα της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων εργάζονται από τη νύχτα για τον καθαρισμό των δρόμων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία οι καταστροφές καταγράφονται:

Στην περιοχή Κόνιτσας, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις στις οδούς προς τα χωριά Δίστρατο, Πάδες, Αγία Παρασκευή, Αμάραντο και στο 80ο χλμ της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης.

Στην περιοχή Ζαγορίου, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης έγιναν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο προς το Βρυσοχώρι, τη Λάιστα, το Ελατοχώρι και το Γρεβενίτι.

Επίσης μεγάλη κατολίσθηση έχει σημειωθεί στην περιοχή «Σάρα» της Μηλιάς Μετσόβου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στην περιοχή Τζουμέρκων από μεγάλες κατολισθήσεις στο «Μαυρολάγκαδο» και στην επαρχιακή οδό Προσήλιο - Παλαιοχώρι- Συρράκου, ενώ στην Πλατανούσα ισχυροί άνεμοι «άρπαξαν» στέγες από τρία σπίτια, από υπερχείλιση χειμάρρου πλημμύρισε ένα άλλο σπίτι, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και στη γέφυρα προς την Άρτα.

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε μεταξύ Σκούπας - Δαφνωτής, στη Ροδαυγή, καθώς και στις περιοχές, Γέφυρα Τζαρή, Ραδοβιζίου, Μηλιανά, Γρέβια, Αστροχώρι, Καλλονή και Κυψέλη.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης τεράστια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στον Μύτικα Πρέβεζας μέχρι τη Λυγιά και σε όλη την παραλιακή οδό, ως επίσης και στις περιοχές Φιλιατών και Σουλίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr