ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο «Αθηνά» με 405 τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2013, 20:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σχέδιο «Αθηνά» με 405 τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ
Facebook Twitter Whatsapp
Με βάση το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη όπως διαμορφώθηκε με το σχέδιο «Αθηνά», θα κληθούν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων να επιλέξουν τμήματα.
Με βάση το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη όπως διαμορφώθηκε με το σχέδιο «Αθηνά», θα κληθούν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων να επιλέξουν τμήματα.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο νέος χάρτης θα περιλαμβάνει συνολικά 405 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, έναντι 534 τμημάτων πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Ο αριθμός των τμημάτων τα οποία καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν ανέρχονται σε 129 ενώ σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθενται 26 τμήματα.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη ως ένα αποφασιστικό βήμα διόρθωσης των παθογενειών με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνεχίζοντας, είπε ότι ο Χάρτης λογοδοτεί σε επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια, απαντά στις προσδοκίες της νέας γενιάς για πτυχία με αντίκρισμα και έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης.


Η τελική πρόταση, πρόσθεσε, ελαχιστοποιεί το κόστος για την ελληνική οικογένεια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό, ο νέος Χάρτης είναι αποτέλεσμα της μέγιστης εφικτής σύνθεσης και συναίνεσης όλων των συμμετασχόντων στη διαβούλευση, καθώς ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν από τα Ιδρύματα, τα Κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε εδώ το νέο ακαδημαϊκό χάρτη

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr