ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Και οι αγρότες στις διαμαρτυρίες για το ΤΕΙ

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2013, 13:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λασίθι: Και οι αγρότες στις διαμαρτυρίες για το ΤΕΙ
Facebook Twitter Whatsapp
Με τη συμμετοχή και αγροτών συνεχίζεται σήμερα η κατάληψη της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου Λασιθίου, με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» και την «αποψίλωση»,όπως λένε οι κάτοικοι, του νομού από δημόσιες υπηρεσίες.
Με τη συμμετοχή και αγροτών συνεχίζεται σήμερα η κατάληψη της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου Λασιθίου, με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» και την «αποψίλωση»,όπως λένε οι κάτοικοι, του νομού από δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, με αφορμή τις αλλαγές που δημοσιοποιήθηκαν για το σχέδιο με το μηχανογραφικό, συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας και στις 5 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου, ενώ, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση της επιτροπής αγώνα Ιεράπετρας, στο Παραλιακό Σχολικό Συγκρότημα για να οργανωθεί η συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τέλος, νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας, του Ηρακλείου με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά».

Σύμφωνα με την επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας, «οι ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ σε σχέση με το σχέδιο «Αθηνά»' επιβάλλουν την άμεση αντίδραση των κατοίκων της πόλης μας. Η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης μέχρι την αποφοίτηση των σημερινών φοιτητών του, αποτελεί μια θετική εξέλιξη, αποτέλεσμα των δυναμικών κινητοποιήσεών μας».

Παράλληλα όμως, η επιτροπή υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση, δεν ικανοποιεί την απαίτηση των Ιεραπετριτών για μόνιμη παραμονή του συγκεκριμένου ΤΕΙ στην πόλη, καθώς και τον ερχομό περισσότερων τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικών με την πλούσια αγροτική δραστηριότητα του τόπου.

Στο μεταξύ, με βάση τα όσα περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι συμμετέχοντες στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι αλλαγές που επέρχονται στις σχολές των νομών Λασιθίου και Ηρακλείου αφορούν στη συγχώνευση δύο τμημάτων του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο σε ένα και συγκεκριμένα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το τμήμα της Ιεράπετρας είναι σε μεταβατικό στάδιο, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012- 2013, ενώ στο ίδιο μεταβατικό στάδιο εμφανίζεται και το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης, στο Ηράκλειο.


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr