ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα του ΕΟΠΥΥ δείχνει «όργια»

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2013, 17:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έρευνα του ΕΟΠΥΥ δείχνει «όργια»
Facebook Twitter Whatsapp
Κυρώσεις ύψους 500.000 ευρώ έχουν επιβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ σε παρόχους υγείας,  στη διάρκεια των ελέγχων της διοίκησης του οργανισμού για παραβατικές συμπεριφορές.
Κυρώσεις ύψους 500.000 ευρώ έχουν επιβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ σε παρόχους υγείας,  στη διάρκεια των ελέγχων της διοίκησης του οργανισμού για παραβατικές συμπεριφορές.

Ταυτόχρονα έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων η αναζήτηση και ο καταλογισμός των πάσης φύσεως αστικών και ποινικών ευθυνών.

Σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού περιγράφονται όλες οι περιπτώσεις, με πιο εξώφθαλμη εκείνη του κλεμμένου βιβλιαρίου στο οποίο επτά γιατροί συνταγογραφούσαν αφειδώς.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, ο κάτοχος του κλεμμένου βιβλιαρίου επισκεπτόταν ιατρούς και πιεστικά ζητούσε τη συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων επιδεικνύοντας τις σχετικές ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων, τις οποίες κατείχε. Οι επτά ιατροί συνταγογραφούσαν ό,τι τους ζητούσε, χωρίς να ελέγξουν την προηγούμενη συνταγογράφηση. Ο εν λόγω κύριος προσκομίζοντας τις συνταγές και τις ταινίες γνησιότητας απαιτούσε από φαρμακοποιούς την επιστροφή χρημάτων που αντιστοιχούσαν σε αυτές και εκείνοι τελικά ενέδιδαν, χρεώνοντας παράνομα τον ΕΟΠΥΥ

Επίσης, από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ιατρός πιστοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ είχε ανοίξει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου ζητούσε από ασφαλισμένους, πελάτες του ή μη, από όλη την Ελλάδα, την αποστολή των στοιχείων τους στην ιστοσελίδα του, ώστε ο ίδιος να τους διαβιβάζει αφού συνταγογραφούσε, με courier τη συνταγή, χωρίς εξέταση του ασφαλισμένου με φυσική του παρουσία, με αντικαταβολή αμοιβής δέκα ευρώ.

Το ίδιο παρατηρήθηκε και σε φαρμακείο, το οποίο μέσω διαδικτύου θα μεριμνούσε για την ηλεκτρονική έκδοση συνταγών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr