ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες συντήρησης σε σχολεία της Νέας Ιωνίας Βόλου

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2013, 20:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εργασίες συντήρησης σε σχολεία της Νέας Ιωνίας Βόλου
Facebook Twitter Whatsapp
Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «Ε. Καλφόπουλος- Ε. Γαλανός» η σύμβαση ανάθεσης του έργου «Εργασίες συντήρησης σχολείων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας», συνολικής δαπάνης 56.400€.
Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «Ε. Καλφόπουλος- Ε. Γαλανός» η σύμβαση ανάθεσης του έργου «Εργασίες συντήρησης σχολείων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας», συνολικής δαπάνης 56.400€.
Οι εργασίες οι οποίες προβλέπεται να εκτελεστούν αφορούν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ιδιαίτερη βαρύτητα σε μονάδες ευρύτερου διαδημοτικού χαρακτήρα, όπως αυτές των σχολικών συγκροτημάτων του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου και του Φυτόκου. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αναλυτικά, προβλέπεται να εκτελεστούν εκτεταμένες εργασίες επισκευής των υφιστάμενων υγρομονώσεων ή κατασκευής νέων στις στέγες των σχολικών κτιρίων καθώς και αντίστοιχες παρεμβάσεις για επισκευές των υφιστάμενων κεραμοσκεπών. Επιπλέον, θα υλοποιηθούν νέες εργασίες φρεσκαρίσματος των χρωματισμών στις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες των αιθουσών, στις πόρτες και τα παράθυρα, καθώς και στις σωληνώσεις και τα σώματα των δικτύων κεντρικής θέρμανσης, σε συνέχεια του προγράμματος ελαιοχρωματισμών που ξεκίνησε το φθινόπωρο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν επισκευές και συντηρήσεις των δικτύων αποχέτευσης και παροχής νερού (εκσκαφές για αποξήλωση και τοποθέτηση σωληνώσεων αποχέτευσης και παροχής, αποκατάσταση, αντικατάσταση ή τοποθέτηση φρεατίων αποχέτευσης, μηχανοσιφώνων και άλλων απαραίτητων υλικών όπου είναι επιβεβλημένο). Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν στους χώρους υγιεινής των σχολικών κτιρίων (αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων τοίχων και δαπέδων όπου έχουν καταστραφεί ή τοποθέτηση καινούριων όπου δεν υπάρχουν, αντικατάσταση ειδών υγιεινής όπου αυτά είναι φθαρμένα ή κατεστραμμένα, χρωματισμοί επιφανειών).

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή Βόλου προκειμένου να καλύψει επείγουσες ανάγκες συντηρήσεων και επισκευών στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου, αποφάσισε τη διάθεση συνολικής πίστωσης 180.000€ για συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων. Εκτός της προαναφερόμενης σύμβασης, έως τις 26.3.2013 έχουν κληθεί να υπογράψουν τις συμβάσεις ανάθεσης οι ανάδοχοι των αντίστοιχων έργων που αφορούν στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, τελικής συμβατικής δαπάνης 55.200€, και στις λοιπές Δημοτικές Ενότητες πλην Βόλου και Νέας Ιωνίας συμβατικής δαπάνης 57.000€. Τα έργα αυτά αφορούν ομοειδείς εργασίες, οι οποίες έχουν ιεραρχηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία πάντοτε με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την εκπαιδευτική κοινότητα.
 
Πηγή: thessalianews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr