ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή των πολύτεκνων στον Αντώνη Σαμαρά

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2013, 18:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιστολή των πολύτεκνων στον Αντώνη Σαμαρά
Facebook Twitter Whatsapp
Tέσσερα ζητήματα θέτουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι πολύτεκνοι, με επιστολή τους. Μάλιστα, η συνομοσπονδία πολυτέκνων ζητεί και συνάντηση με τον κ. Σαμαρά.
Tέσσερα ζητήματα θέτουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι πολύτεκνοι, με επιστολή τους. Μάλιστα, η συνομοσπονδία πολυτέκνων ζητεί και συνάντηση με τον κ. Σαμαρά.
Τα ζητήματα που προβληματίζουν τους πολύτεκνους είναι το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών, το θέμα της φορολογίας εισοδήματος, ακινήτων και το χαράτσι της ΔΕΗ, το θέμα των πολυτεκνικών επιδομάτων και την ισόβια σύνταξης της πολύτεκνης μάνας και τέλος, το θέμα του καθορισμού κριτηρίων επιλεξιμότητας για την δωρεάν διανομή τροφίμων στις πολύτεκνες οικογένειες από τα προγράμματα της Ε.Ε.

H επιστολή:

«Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ.

Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας, το Προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), σας παρακαλεί θερμά να το δεχθείτε σε ακρόαση, σε ημερομηνία και ώρα που θα καθορίσετε εσείς, για να σας ενημερώσει για επείγοντα θέματα που απασχολούν τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, που συνεχίζει να είναι σε μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμό.

Τα θέματα που μας απασχολούν είναι:

1. Το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών μας, ένα θέμα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την Κυβέρνηση: Αφού πήραν τις Μετεγγραφές δυστυχώς από τους πολύτεκνους, μας έβαλαν φέτος σε μία ρύθμιση μαζί με άλλες κοινωνικές ομάδες, με αδιαφανή και αμφισβητούμενα κριτήρια, αφού το παιδί του πολύτεκνου του υπερπολύτεκνου μπορεί να μην πάρει τελικά Μετεγγραφή και για ένα μόλις ευρώ περισσότερο και από αυτόν που έχει μόλις ένα παιδί!… Μας υποσχέθηκαν ότι στη ρύθμιση όπως θα γινόταν, θα ευνοούσε τους πολύτεκνους καθώς θα μετρούσαν όλα τα παιδιά που βρίσκονται εν ζωή (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο νόμος και η εκδοθείσα υπουργική απόφαση), αλλά τώρα καθώς συμπληρώνουν τα παιδιά τις αιτήσεις των, οι οδηγίες του υπουργείου άλλα αναφέρουν!… Για αυτό το λόγο αποστείλαμε τη συνημμένη επείγουσα επιστολή στον κ. Υπουργό Παιδείας, καθώς λήγουν οι σχετικές προθεσμίες, αλλά ουδεμία απάντηση μέχρι σήμερα είχαμε από το Υπουργείο.

2. Το θέμα της Φορολογίας Εισοδήματος, της Φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας καθώς και το ΕΕΤΗΔΕ της ΔΕΗ του 2013: Για το θέμα αυτό και πάλι οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν φαίνεται να αλλάζουν κάτι στο απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης των, που δεν λαμβάνει υπόψη τον αριθμό μελών της οικογένειας, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.1910/44. Με ποια νιάτα κ. Πρωθυπουργέ θα επέλθει η προσδοκώμενη ανάπτυξη, όταν το 20% του πληθυσμού είναι πάνω από 65 ετών και οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις γεννήσεις;;;

3. Το θέμα των πολυτεκνικών επιδομάτων – Ισόβια σύνταξης της πολύτεκνης Μάνας: Η κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος και της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, του επιδόματος του τρίτου παιδιού και της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ για τις μητέρες που αποκτούσαν το τρίτο και κάθε επί πλέον τέκνο, έγινε με στόχο την εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ. Ενώ οι αρμόδιοι Υπουργοί αρνούνται να συζητήσουν την παρακάτω ρεαλιστική πρόταση της ΑΣΠΕ: «Η διάταξη της παρ. ΙΑ 2 σελ. 5604 του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/2-11-2012), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και η διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 7 του Ν. 4110/2013 (ΦΕΚ 17/Α/23-1-2013) καταργούνται. Τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα της πολύτεκνης μητέρας, ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, επιδόματα μητέρων τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ του Ν. 3454/2006, από 1ης Νοεμβρίου 2012 και εφεξής καταβάλλονται μειωμένα κατά 15%, καταργουμένης κάθε διάταξης περί εισοδηματικών κριτηρίων». Με τη ρύθμιση η Κυβέρνηση θα εξοικονομήσει περισσότερα, δηλαδή 103.000.000 ευρώ, αφού η μηνιαία δαπάνη για όλα αυτά τα επιδόματα και λοιπά, ανέρχεται σε 57,5 εκατομμύρια ευρώ (57,5εκ.Χ15%Χ12), όπως αυτό άλλωστε μπορεί να το διαπιστώσει και οιοσδήποτε από τον ΟΓΑ.

4. Το θέμα του καθορισμού κριτηρίων επιλεξιμότητας για την δωρεάν διανομή τροφίμων στις πολύτεκνες οικογένειες από τα προγράμματα της Ε.Ε.: Ενώ υπήρχε πρόταση το όριο των 12.000€ να αυξηθεί στις 15.000€, χωρίς καμία συζήτηση ή ενημέρωση κατέβηκε στα 7.200€(22 μόλις ευρώ πάνω από το ατομικό όριο της φτώχειας) με αποτέλεσμα να αποκλείονται οι μισές τουλάχιστον από τις οικογένειες που ήταν δικαιούχες μέχρι σήμερα. Κύριε Πρωθυπουργέ , για τους ανωτέρω λόγους, ζητάμε επειγόντως να συναντηθούμε και να γίνει η παρέμβασή σας στους αρμοδίους υπουργούς γιατί η Ελλάδα χάνεται και σβήνει…

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος: Βασίλειος Θεοτοκάτος

Ο Γεν. Γραμματέας: Εμμανουήλ Χρυσόγελος