ΕΛΛΑΔΑ

4+1 ιδέες για χειροποίητους καθρέφτες

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2013, 20:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
4+1 ιδέες για χειροποίητους καθρέφτες
Facebook Twitter Whatsapp
Ως γνωστόν ένας καθρέφτης αποτελεί αξεσουάρ που εκτός από τη διακοσμητική του αξία, έχει και ιδιαίτερη χρηστική αξία.
Ως γνωστόν ένας καθρέφτης αποτελεί αξεσουάρ που εκτός από τη διακοσμητική του αξία, έχει και ιδιαίτερη χρηστική αξία.
Εκτός από τον καθρέφτη στο μπάνιο ή το υπνοδωμάτιό σας, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας όμορφους, chic καθρέφτες για να κρεμάσετε σε οποιονδήποτε τοίχο του σπιτιού σας ή και να εκθέσετε πάνω σε κάποιο ράφι ή ακόμη και πάνω από το τζάκι σας.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες:

1. Μοντέρνος, feminine καθρέφτης. Παίρνετε έναν οποιονδήποτε απλό καθρέφτη, προσαρμόζετε επάνω του, είτε σε χαρτί, είτε σε χαρτόνι, το πατρόν ενός σχεδίου της αρεσκείας σας και ψεκάζετε με ειδικό λευκό σπρέι για επιφάνεια γυαλιού.

2. Τετράγωνα καθρεφτάκια. Θα χρειαστεί να κατασκευάσετε (ή να ζητήσετε από κάποιον ειδικό να κατασκευάσει) έναν βαμμένο, ξύλινο πίνακα με χωρίσματα σε τετράγωνο σχήμα, επάνω στον οποίο θα προσαρμόσετε και θα κολλήσετε πολύ καλά μικρούς καθρέφτες σε τετράγωνο σχήμα.

3. Κλασικός καθρέφτης με πλαίσιο. Μετράτε τον καθρέφτη σας και ζητάτε να σας κόψουν τέσσερα κομμάτια ξύλου με γωνίες, ως πλαίσιο. Βάφετε τα κομμάτια ξύλου στο χρώμα της αρεσκείας σας και βάζετε στο εσωτερικό τους ειδική ισχυρή κόλλα. Τα προσαρμόζετε στις άκρες του καθρέφτη, φροντίζοντας να ευθυγραμμιστούν σωστά και αφήνετε την κόλλα να στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια γεμίζετε το κενό στις ενώσεις (γωνίες) των κομματιών με λίγο στόκο, αφαιρώντας την παραπανίσια ποσότητα, και βάφετε τα σημεία αυτά του πλαισίου στο ίδιο χρώμα με τα ξύλινα κομμάτια.

4. Καθρέφτης σε σχήμα ήλιου. Ιδανικός ως διακοσμητικό. Κολλάτε γύρω από μία στρογγυλή βάση πολλές λεπτές βέργες ξύλου, κατά προτίμηση σε σκούρο χρώμα, και τοποθετείτε πάνω στην βάση έναν μεσαίου μεγέθους στρογγυλό καθρέφτη. Έπειτα ψεκάζετε τις βέργες με σπρέι σε ασημί ή άλλο χρώμα για να τους δώσετε ένα ωραίο τελείωμα.

5. Ψηφιδωτός καθρέφτης. Θα χρειαστείτε έναν καθρέφτη, λευκή ακρυλική μπογιά, ακρυλική μπογιά σε χρυσό χρώμα, ένα πινέλο, κολλητική ταινία και κομμάτια από ψηφιδωτό καθρέφτη. Οριοθετείτε τις άκρες του απλού καθρέφτη με κολλητική ταινία και περνάτε πάνω σε αυτήν ένα χέρι λευκής ακρυλικής μπογιάς ως βάση. Έπειτα περνάτε ένα χέρι της μπογιάς σε χρυσό χρώμα και ξεκινάτε να κολλάτε τα κομμάτια ψηφιδωτού καθρέφτη.

Πηγή: jenny.gr