ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα για νέους άνεργους ναυτικούς

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2013, 08:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρόγραμμα για νέους άνεργους ναυτικούς
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόγραμμα για άνεργους ναυτικούς παρουσιάζεται σήμερα στον ΟΛΠ. 

Πρόγραμμα για άνεργους ναυτικούς παρουσιάζεται σήμερα στον ΟΛΠ. 
Με στόχο να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για τo πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης νέων ανέργων ναυτικών, με την επωνυμία «Νέαρχος», το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου πραγματοποιεί σήμερα ειδική ημερίδα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Το πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ», συνολικού ποσού 6.423.150 ευρώ, παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία επί πλοίου, να λάβουν ικανοποιητική αποζημίωση και να έρθουν σε επαφή με τους πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες τους, ώστε να τους πείσουν για τις εργασιακές τους δυνατότητες.

Δικαιούχος του προγράμματος -που είναι το πρώτο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ- είναι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας .

Η ΠΝΟ έχει αντιδράσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κύριος σκοπός του ΓΕΝΕ, από ιδρύσεως του, είναι καθαρά και μόνον η μέριμνα για εξεύρεση εργασίας σε ήδη υπάρχοντες άνεργους Έλληνες ναυτικούς επί των πλοίων και όχι η θέσπιση προγραμμάτων μετάβασης από την εκπαίδευση στην εργασία.