ΕΛΛΑΔΑ

Προκαλεί σουηδική διαφήμιση που δυσφημεί την Κρήτη

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2013, 09:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προκαλεί σουηδική διαφήμιση που δυσφημεί την Κρήτη
Facebook Twitter Whatsapp

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει διαφήμιση σουηδική εταιρίας που δυσφημεί την Κρήτη. 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει διαφήμιση σουηδική εταιρίας που δυσφημεί την Κρήτη. 

Πρόκειται για την διαφήμιση σουηδικού ψυχαγωγικού πάρκου η οποία απεικονίζει ένα παιδιάκι να κλαίει και γράφει: «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι - Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg».

Την διαφήμιση ανακάλυψε η 
 Ένωση Ξενοδόχων Χανίων και η οποία, σύμφωνα με το flashnews, προέβη σε διαμαρτυρία προς την πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, ενώ την σχετική επιστολή κοινοποίησε και στο Υπ.Εξωτερικών καθώς και στην Υπ.Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Σουηδία σε μιαν προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού ρεύματος απο αυτή την χώρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ.Γιαννούλης δήλωσε πως «καταλαβαίνουμε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση θέλει να προσελκύσει πελάτες, αλλά όχι με αυτές τις μεθόδους».

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Μ.Γιαννούλης και ο γραμματέας Ε.Παπαδάκης είναι η εξής : 

"Προς:

Πρεσβεία της Σουηδίας

Κοινοποίηση:

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργείο Τουρισμού

Αξιότιμε κύριε πρέσβη,

Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: ¨Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg¨.

Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας τον σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθεια σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση. Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας πάνω στο θέμα."