ΕΛΛΑΔΑ

Απολογήθηκε 31χρονος για αποπλάνηση ανήλικης στη Ρόδο

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2013, 17:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απολογήθηκε 31χρονος για αποπλάνηση ανήλικης στη Ρόδο
Facebook Twitter Whatsapp
Την πόρτα του ανακριτή πέρασε 31χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας της.
Την πόρτα του ανακριτή πέρασε 31χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας της.
Η υπόθεση αφορά τη σχέση που είχε συνάψει το 2008 ο κατηγορούμενος ο οποίος ήταν τότε 26 ετών, με μία κοπέλα ηλικίας (τότε) 14 ετών. Ωστόσο άρχισε να απασχολεί την δικαιοσύνη όταν τον Φεβρουάριο του 2010 ο πατέρας της ανήλικης είχε κάνει καταγγελία σε βάρος του, στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος του 31χρονου και χθες ο ίδιος συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κ. Μαριέττα Ξενάκη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος ισχυρίστηκε πως οι γονείς της κοπέλας γνώριζαν για τη σχέση που είχε συνάψει με την κόρη τους, τονίζοντας πως μάλιστα ο πατέρας της (το 2008) είχε συναντηθεί μαζί του, επισημαίνοντας το νεαρό της ηλικίας του παιδιού του και την προσοχή που θα πρέπει να επιδείξει απέναντι της.

Ο ίδιος είπε επίσης πως επρόκειτο να παντρευτούν όμως περίμεναν να ενηλικιωθεί και στο μεταξύ προέκυψε και η εγκυμοσύνη της ανήλικης, η οποία πριν δύο χρόνια έφερε στο κόσμο το παιδί τους. Ο 31χρονος τόνισε πως η σχέση τους δεν κύλησε ομαλά αφού στις αρχές του έτους η νεαρή κοπέλα τον εγκατέλειψε και πλέον ο ίδιος και η οικογένεια του έχει αναλάβει την επιμέλεια και την ανατροφή του παιδιού τους.

Σε ότι αφορά την κατηγορία που τον βαραίνει ο 31χρονος την αρνήθηκε τονίζοντας πως ο ίδιος γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν 15 ετών, αλλά και ακόμη και 14 που ήταν τα είχε συμπληρώσει. Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 31χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Πηγή: rodiaki.gr