ΕΛΛΑΔΑ

«Δεύτερο Πάσχα χωρίς Ανάσταση» για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Δημοσίευση 26 Απριλίου 2013, 13:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Δεύτερο Πάσχα χωρίς Ανάσταση» για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα επιστολή από τις φυλακές Διαβατών συνέταξε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Νέα επιστολή από τις φυλακές Διαβατών συνέταξε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Γραμμένη στο ίδιο ύφος με όλες τις προηγούμενες, γλαφυρό και έντονα απογοητευμένο, η επιστολή του «φτερωτού γιατρού» αναφέρεται στο πρώτο Πάσχα της ζωής του που ήταν μακριά από το σπίτι και τους οικείους του: Όταν ως αθλητής κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Σοβιετικής Ενωσης.

«Ήταν το πρώτο Πάσχα στην ζωή μου που δεν έκανα Ανάσταση. Και τώρα το δεύτερο!… », αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη πρώην δήμαρχος επαναλαμβάνει ότι εκείνος ήταν που αποκάλυψε το σκάνδαλο της κακοδιαχείρισης στο δήμο Θεσσαλονίκης και ότι δεν γνώριζε «τον επίορκο υπάλληλο».

«Μόλις παρέλαβα στις 18-2-2008 το έγγραφο του Προϊσταμένου της Ταμειακής Υπηρεσίας που με ενημέρωνε για κακοδιαχείριση από πλευράς ενός διαχειριστή εξόδων –ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου αγνώστου σε μένα- διέταξα την ίδια στιγμή κατεπείγουσα ΕΔΕ, τον απομάκρυνα από την  θέση του και εγγράφως ζήτησα έλεγχο από τον κ. Ρακιτζή τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, την δε επομένη ημέρα έδωσα συνέντευξη Τύπου και δημοσιοποίησα το συγκεκριμένο θέμα.
Αν είχα κάποια σχέση με την θλιβερή αυτή ιστορία έτσι θα είχα αντιδράσει; Αλλά και ο επίορκος υπάλληλος θα εξαφανιζόταν από τον Δήμο; Δεν θα ερχόταν στο γραφείο μου να ζητήσει εξηγήσεις; Να φωνάξει; Να διαμαρτυρηθεί; Δεν θα έκανε και αυτός δηλώσεις να καταγγείλει ότι είναι το θύμα σε αυτήν την υπόθεση;  Καμία απολύτως ενέργεια.
Την μεθεπομένη ημέρα (20-2-2008) προσέφυγα στην Δικαιοσύνη και δέσμευσα τα περιουσιακά του στοιχεία μέχρι ύψους 10 εκ. € και μετά λίγες μέρες μέχρι 30 εκ.€!
Την 11η ημέρα μετά την ενημέρωσή μου κατέθεσα μήνυση κατά του υπαλλήλου και «κατά παντός υπευθύνου».
Στην συνέχεια με αστραπιαίες διαδικασίες του δέσμευσα μία PORCHE και ένα  TOYOTA, του έβγαλα σε πλειστηριασμό το σπίτι του, του καταλόγισα σύμφωνα με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας τα υπεξαιρεθέντα και του κοινοποίησα την απόλυση του από τον Δήμο Θεσσαλονίκης!
Αν είχα αλήθεια κάποια σχέση με τον επίορκα υπάλληλο έτσι θα αντιδρούσα»; αναφέρει.

Και επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος ειναι θύμα δικαστικής πλάνης, η οποία στο μέλλον θα αποκαλυφθεί.