ΕΛΛΑΔΑ

«Σαφάρι» ελέγχων σε ωράρια και άδειες δημοσίων υπαλλήλων

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 07:22 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2013, 07:30
«Σαφάρι» ελέγχων σε ωράρια και άδειες δημοσίων υπαλλήλων
Facebook Twitter Whatsapp

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν ωράρια και άδειες για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους μετά και τους ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και τον εντοπισμό πολλών κοπανατζήδων.

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν ωράρια και άδειες για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους μετά και τους αποκαλυπτικούς ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και τον εντοπισμό αρκετών κοπανατζήδων στο Δημόσιο.

Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης βρήκαν μεταξύ άλλων, σε τέσσερα υπουργεία, δημοσίους υπαλλήλους «φαντάσματα», οι οποίοι απουσίαζαν από την εργασίας τους αδικαιολόγητα αλλά και προϊσταμένους οι οποίοι δεν ελέγχουν αν τηρείται το ωράριο των υφισταμένων τους. Πρόκειται για τα υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό είναι οι πειθαρχικές διώξεις στους υπαλλήλους που απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες το μήνα και μείωση των αποδοχών εκείνων που δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με τον χρόνο απουσίας τους, όπως ανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τόσο οι υπάλληλοι που απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες τον μήνα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), όσο και οι προϊστάμενοι που αμέλησαν να παρακολουθούν, ως όφειλαν, την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους, θα έλθουν αντιμέτωποι με τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με τον χρόνο απουσίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τη σχετική εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, μετά τη κοινοποίηση από το ΣΕΕΔΔ των τεσσάρων πρώτων εκθέσεων που αφορούν την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ταυτόχρονα, εντολή για προληπτικό έλεγχο τήρησης του ωραρίου στο σύνολο των εργαζομένων όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε, την Πέμπτη, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς η έκθεση βασίσθηκε σε τυχαίο δείγμα καρτών παρουσίας 68 υπαλλήλων μιας υπηρεσίας του υπουργείου.
 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr