ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποια νοσοκομεία της Αττικής έρχεται «λίφτινγκ»

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 10:32 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2013, 10:48
Σε ποια νοσοκομεία της Αττικής έρχεται «λίφτινγκ»
Facebook Twitter Whatsapp

«Λίφτινγκ» σε τουλάχιστον πέντε μικρά νοσοκομεία της Αττικής δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, αποσκοπώντας στην αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων. 

«Λίφτινγκ» σε τουλάχιστον πέντε μικρά νοσοκομεία της Αττικής δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, αποσκοπώντας στην αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων.

«Κλειδί» στο σχέδιο που καταρτίζεται είναι η αλλαγή ρόλου και, κυρίως, η εξειδίκευση των νοσηλευτικών μονάδων με χαμηλή πληρότητα, έτσι ώστε να εξυπηρετούν είτε τα ελαφρά περιστατικά είτε βαριά πάσχοντες σε τελικό στάδιο, οι οποίοι έως τώρα στοιβάζονται στους θαλάμους του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν στα «ΝΕΑ» πηγές του υπουργείου, η Πολυκλινική, η Αγία Βαρβάρα, το Σπηλιοπούλειο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αλλαγών, ενώ στο... μικροσκόπιο βρίσκεται και το Αμαλία Φλέμινγκ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να λάβουν... φύλλα πορείας οι 1.250 εργαζόμενοι του ΕΣΥ (πλην γιατρών), οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν πάγιες ανάγκες σε άλλα νοσοκομεία. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης συναντάται σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συζητήσουν το θέμα της επίσπευσης των μετακινήσεων του προσωπικού στην Υγεία.

Πηγή: Τα Νέα

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr