ΕΛΛΑΔΑ

Αποδοκίμασαν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο λιμάνι της Θάσου

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 13:31 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 13:00
Αποδοκίμασαν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο λιμάνι της Θάσου
Facebook Twitter Whatsapp

Τεταμένο ήταν το κλίμα το πρωί στην πρωτεύουσα της Θάσου όταν εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που επισκέπτεται το νησί επιχείρησε να μπει στην Πολεοδομία προκειμένου να πάρει στοιχεία αναφορικά με εκτάσεις που το Ταμείο θέλει να βγάλει σε διαδικασία πώλησης.

Τεταμένο ήταν το κλίμα το πρωί στην πρωτεύουσα της Θάσου όταν εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που επισκέπτεται το νησί επιχείρησε να μπει στην Πολεοδομία προκειμένου να πάρει στοιχεία αναφορικά με εκτάσεις που το Ταμείο θέλει να βγάλει σε διαδικασία πώλησης. Μεταξύ αυτών των εκτάσεων συμπεριλαμβάνεται και η φημισμένη παγκοσμίως ακτή της Χρυσής Αμμουδιάς. 

Κάτοικοι του νησιού και μέλη της συντονιστικής επιτροπής είχαν πληροφορηθεί την επίσκεψη του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ και με κάθε μέσο προσπάθησαν να αποτρέψουν την επίσκεψή του στην υπηρεσία της πολεοδομίας που στεγάζεται στο δημαρχείο του νησιού προκειμένου να πάρει τα στοιχεία που χρειάζονταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση καθώς οι παραβρισκόμενοι σχημάτισαν κλοιό γύρω του ώστε να αποτρέψουν την είσοδό του στο δημαρχείο φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. 

Χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων επετράπησαν επεισόδια και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ αναχώρησε χωρίς να καταφέρει να μπει στο δημαρχείο. 

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ υπογράμμισε ότι η ευρύτερη περιοχή της Χρυσής Αμμουδιάς έχει ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θάσου και σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται μια ήπια ανάπλαση φιλική προς το περιβάλλον που θα στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής η οποία λόγω των αμμοθινών που διαθέτει είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000. 

Επίσης ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Θάσου έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικράτειας προκειμένου ν’ ακυρωθεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό εκτάσεις ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως είναι η παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς. Επιπλέον, ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισήμανε ότι ο Δήμος Θάσου τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση της περιοχής γι’ αυτό και την συμπεριέλαβε στο ΓΠΣ.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr