ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα από σήμερα 2.000 εκπαιδευτικοί

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2013, 07:48 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 07:53
Σε διαθεσιμότητα από σήμερα 2.000 εκπαιδευτικοί
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων του δημοσίου τίθεται σήμερα σε εφαρμογή. 

Το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων του δημοσίου τίθεται σήμερα σε εφαρμογή.

Οι πρώτοι που υπάγονται στο μέτρο αυτό είναι 2.000 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων

Συγκεκριμένα, αυτοί που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας από τη σημερινή ημέρα είναι 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή. 

Ταυτόχρονα, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν συνολικά περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Συνολικά 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών. Επίσης άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Αντιδρά η ΟΛΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στα γραφεία της στο Σύνταγμα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει καλέσει τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση την Τετάρτη 24/7 για να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης  - τρόικας.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε με τον μαζικό, συντονισμένο, παρατεταμένο αγώνα να τους σταματήσουμε», διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις