ΕΛΛΑΔΑ

Βαριές ποινές σε τρία στελέχη της Marfin

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2013, 14:02 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 18:10
Βαριές ποινές σε τρία στελέχη της Marfin
Facebook Twitter Whatsapp

Βαριές ποινές επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας MARFIN, και του υποκαταστήματος της τράπεζας της οδού Σταδίου, όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο 3 άτομα, μεταξύ αυτών και μια έγκυος γυναίκα τον Μάιο του 2010, μετά από την επίθεση αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών. 

Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Βαριές ποινές επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας MARFIN, και του υποκαταστήματος της τράπεζας της οδού Σταδίου, όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο 3 άτομα, μεταξύ αυτών και μια έγκυος γυναίκα τον Μάιο του 2010, μετά από την επίθεση αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών. Τα στελέχη της Τράπεζας καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη, λόγω των ελλιπέστατων, όπως έκρινε το Δικαστήριο, μέτρων ασφάλειας και πυροπροστασίας.

Το Δικαστήριο επέβαλε τη μέγιστη δυνατή ποινή που ορίζει ό νόμος για πλημμέλημα, με την επιβαρυντική περίσταση για τα πολύνεκρα εγκλήματα (άρθρο 94§2.2 του Ποινικού Κώδικα),δηλαδή φυλάκιση 10 ετών για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΑRFIN, Κων/νο Βασιλακόπουλο και τον υπεύθυνο ασφάλειας, Εμμανουήλ Βελονάκη. Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 1 μήνα επεβλήθη στην διευθύντρια του υποκαταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου, ενώ η υποδιευθύντρια Αναστασία Κούκου απαλλάχθηκε, κάτι που ήταν και αίτημα της πλευράς των θυμάτων της τραγικής επίθεσης.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, παρόλα αυτά έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί εγγύηση 30.000 ευρώ εντός 40 ημερών για τους κ.Βασιλακόπουλο και Βελονάκη. Αποφάσισε ακόμα η δικογραφία να διαβιβαστεί εκ νέου στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί ποινική ευθύνη και άλλων προσώπων.

Έτσι ολοκληρώθηκε μία δίκη η οποία κράτησε πάνω από 3 μήνες (ξεκίνησε στις 17 Απριλίου) και διεξήχθη σε κλίμα ιδιαίτερα τεταμένο, αφού στην αίθουσα του δικαστηρίου ξύπνησαν μνήμες του τραγικού εμπρησμού του υποκαταστήματος, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των υπαλλήλων της τράπεζας, οι οποίοι είχαν κάνει λόγο για ένα "θάλαμο αερίων", μία "ποντικοπαγίδα χωρίς διαφυγή", αφού δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου. Οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος είχαν καταθέσει ακόμα πως δεν είχαν καμία εκπαίδευση για καταστάσεις ανάγκης, ενώ επίσης στο κτίριο δεν είχε συνταχθεί ούτε έκθεση πυροπροστασίας.

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr