ΕΛΛΑΔΑ

«Παραλύει» για 24 ώρες η Υγεία

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2013, 07:07 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2013, 07:07
«Παραλύει» για 24 ώρες η Υγεία
Facebook Twitter Whatsapp

«Παραλύει» για 24 ώρες η Δημόσια Υγεία στη χώρα, καθώς απεργούν σήμερα τόσο οι γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, με τη στήριξη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. 

«Παραλύει» για 24 ώρες η Δημόσια Υγεία στη χώρα, καθώς απεργούν σήμερα τόσο οι γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, με τη στήριξη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας , το ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας. 

Την 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει από κοινού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. 

Στο επίκεντρο της απεργίας είναι το σχέδιο που προβλέπει να μπει στην κινητικότητα το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την αλλαγή ρόλου έξι νοσοκομείων της Αττικής. Στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού αναμένεται να μετατεθούν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας».

Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κρίνει πως οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ «θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση, ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικα και απολύει εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού και τις 6.000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις