ΕΛΛΑΔΑ

Η τελική απόφαση για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2013, 14:59 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2013, 15:32
Η τελική απόφαση για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων
Facebook Twitter Whatsapp

Η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια».

Η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια».

Έτσι από τον Σεπτέμβριο συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία, ενώ καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία ανα περιφερειακή διεύθυνση.

Παράλληλα υποβιβάζονται πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, το υπουργείο προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς όταν λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις αυτές θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρηση την απόφαση για τα σχολεία ΕΔΩ.
 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr