ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη του Βρετανού Πρέσβη στη Ζάκυνθο

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 01:01 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2013, 19:57
Επίσκεψη του Βρετανού Πρέσβη στη Ζάκυνθο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Βρετανός Πρέσβης, Τζον Κίττμερ, βρέθηκε στη Ζάκυνθο συνοδευόμενος από την Πρόξενο Μπέβερλι Λιούις και τον Υποπρόξενο Ματ Ντιλάπ και επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ζακύνθου. Στέλιο Μποζίκη.  

Ο Βρετανός Πρέσβης Τζον Κίττμερ βρέθηκε στη Ζάκυνθο συνοδευόμενος από την Πρόξενο Μπέβερλι Λιούις και τον Υποπρόξενο Ματ Ντιλάπ και επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ζακύνθου. Στέλιο Μποζίκη. Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Ζακύνθου. Παναγιώτης Κολύρης και Διονύσης Κυβετός.

Ο Πρέσβης επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ζάκυνθο και τον Λαγανά που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των νεαρών Βρετανών τουριστών και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επικρατούσα κατάσταση, συγκρίνοντάς την με τον Κάβο στην Κέρκυρα. Επίσης, σχολίασε την έντονη παρουσία της αστυνομίας και την επαρκή καθαριότητα στην περιοχή, ενώ δήλωσε και την ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ. Κολύρης, του επεσήμαναν την σημαντικότητα που έχουν οι νεαροί τουρίστες στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου και τόνισαν πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η πρεσβεία ήδη έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των Βρετανών τουριστών και τον επόμενο χρόνο προγραμματίζει συνέδριο με φορείς του τουρισμού (εκπροσώπους τουριστικών εταιρειών, τοπικές αρχές και την αστυνομία), προκειμένου να διατυπωθούν όλα τα προβλήματα και να σχεδιαστεί ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την βελτίωση και ανάπτυξη του τουρισμού.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την θέληση του Δήμου να συντηρηθεί και να αναδειχθεί σε επισκέψιμος χώρος το Αγγλικό Νεκροταφείο και η συνεργασία με την Πρεσβεία για τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 150 χρόνων από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθούν το 2014.

Ο Δήμαρχος πρότεινε να πραγματοποιηθεί στο νησί ένα συνέδριο για την αποτίμηση του έργου των Βρετανών στην Ζάκυνθο κατά την Ενετοκρατία σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ ενημέρωσε τον Πρέσβη για την ανακήρυξη του μοναδικού επιζόντα Άγγλου Πεζοναύτη – Διασώστη της σεισμοπυρκαγιάς του 1953 Frank David Crompton, σε επίτιμο δημότη Ζακύνθου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, συζητήθηκε η ανησυχία και η ευαισθησία των Βρετανών μόνιμων κατοίκων του νησιού για τα αδέσποτα και ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρέσβη για την πορεία των έργων στο καταφύγιο στον Παντοκράτορα και για τις διαθέσεις του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του.

Τέλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις