ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 22:01 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2013, 22:53
Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά της κατάργησης θέσεων καθηγητών σε τεχνικά λύκεια, αλλά και των συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία, διαδήλωσαν εκπαιδευτικοί στην εκδήλωση με θέμα: "Η αποδόμηση της δωρεάν παιδείας, η διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης και η απάντηση του κινήματος για την ανατροπή", που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Σταμάτης Νικολάου

Κατά της κατάργησης θέσεων καθηγητών σε τεχνικά λύκεια, αλλά και των συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία, διαδήλωσαν εκπαιδευτικοί στην εκδήλωση με θέμα: "Η αποδόμηση της δωρεάν παιδείας, η διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης και η απάντηση του κινήματος για την ανατροπή", που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Σταμάτης Νικολάου.

"Η κυβέρνηση δυστυχώς θέλει να αποκεφαλίσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες, ετοιμάζοντας παράλληλα ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας και απολύσεων τους επόμενους μήνες. Θέλουν να διαλύσουν τα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η παιδεία, δίνοντας ένα μεγάλο μέρος στους ιδιώτες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσυφάκης, που ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης και συνέχισε: "Είναι σίγουρο ότι εφόσον καταφέρουν να στρέψουν τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση, τότε θα απαιτήσουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων. Και αυτό γιατί θα φοιτούν σε αυτά λίγοι μαθητές. Το μεγάλο μας όπλο είναι η ενότητα. Δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός και οφείλουμε να διδάξουμε αλληλεγγύη και κοινό αγώνα".

Εξάλλου, ο γραμματέας της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου, επισήμανε: "Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν σχεδιάστηκε πρόσφατα, αλλά προϋπήρχε από το 1990. Αυτό που γίνεται στον ευρύτερο στενό δημόσιο τομέα είναι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά γίνονται απολύσεις, για πρώτη φορά καταργούνται κλάδοι. Σύντομα θα κλείσουν και σχολεία και η παιδεία μας θα συρρικνωθεί. Πλέον, ο φτωχός Έλληνας δεν θα μπορεί να σπουδάσει το παιδί του".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και δεκάδες σχολικοί φύλακες, ενώ δόθηκαν από τους διοργανωτές απαντήσεις σε ερωτήσεις, που έγιναν από τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις