ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2013, 19:41 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2013, 19:27
Προφυλακιστέος ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης
Facebook Twitter Whatsapp

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε το επίμαχο ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε το επίμαχο ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ρέστης επέστρεψε τα 5,8 εκατ. ευρώ που μαζί με τους τόκους έφτανε τα 6,2 εκατ. ευρώ, όμως δεν θεωρήθηκε έμπρακτη μεταμέλεια.

Ο κ. Ρέστης απολογήθηκε στην ανακρίτρια, αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς, Ρέα Κατσιβέλη για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του στο παραπάνω ποσό επισφαλούς δανείου που χορήγησε πριν ένα χρόνο η FB Βank.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τρίωρη διάσκεψη, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο ως ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων, ως ύποπτο φυγής, ενώ έκριναν επίσης ότι το επίδικο ποσό είναι τμήμα μεγαλύτερου που ενσωμάτωσε στην περιουσία του.

O εφοπλιστής που κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το επίμαχο πόσο, πριν ξεκινήσει την απολογία του, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Πέτρο Μάχα, ο εφοπλιστής τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως το κατέθεσε για λόγους ηθικής τάξης, εκφράζοντας την επιφύλαξή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. Όπως ανέφερε ο κ. Μάχας το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από την ανακρίτρια τόσο για την επίμαχη υπόθεση όσο και για άλλες όπως για αυτήν των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και κάποιων προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρεία του.

Ο εφοπλιστής φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr