ΕΛΛΑΔΑ

Μειωμένη η έξοδος των Αθηναίων το τελευταίο τριήμερο του Ιουλίου

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2013, 08:27 / Ανανεώθηκε 28 Ιουλίου 2013, 15:07
Μειωμένη η έξοδος των Αθηναίων το τελευταίο τριήμερο του Ιουλίου
Facebook Twitter Whatsapp

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» το τελευταίο τριήμερο του Ιούλιου, οι Αθηναίοι φαίνεται πως δεν θα απομακρύνονται και πολύ από το λεκανοπέδιο και επιλέγουν κοντινές παραλίες για το μπάνιο τους. Λίγοι Έλληνες είναι αυτοί που θα ταξιδέψουν σε μακρύτερους προορισμούς.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Καρλιώτης

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» το τελευταίο τριήμερο του Ιούλιου, οι Αθηναίοι φαίνεται πως δεν απομακρύνονται και πολύ από το λεκανοπέδιο και επιλέγουν κοντινές παραλίες για το μπάνιο τους. Λίγοι Έλληνες είναι αυτοί που θα ταξιδέψουν σε μακρύτερους προορισμούς.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων αναμένεται η φετινή καλοκαιρινή σεζόν να κλείσει θετικά για τον τουρισμό καθώς τον Αύγουστο θα κορυφωθεί η τουριστική κίνηση. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας που τροφοδοτούν τα νησιά μας με ξένους επισκέπτες, λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι όμως οι Έλληνες επισκέπτες.  

Μειωμένη η «έξοδος» με οχήματα

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, ομαλά διεξάγεται η κίνηση στα δυο μεγάλα εθνικά δίκτυα Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας για το τελευταίο τριήμερο του Ιουλίου με την μόνη διαφορά πως είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.  

Το newpost επικοινώνησε με την «Νέα Οδό» που ελέγχει το τμήμα της Αθηνών-Λαμίας και ζητήσαμε να μας δώσουν στοιχεία για τον αριθμό διελεύσεων την Παρασκευή (26/7).  Από τις 6 τα ξημερώματα έως τις 18.00 το απόγεμα της Παρασκευής είχαν κινηθεί από το σταθμό διοδίων στις Αφίδνες 24.150 οχήματα ενώ την ίδια ακριβώς μέρα και το ίδιο χρονικό διάστημα το 2012 είχαν κινηθεί 26.469 οχήματα.

Πτωτικός ο Ιούλιος στο λιμάνι του Πειραιά

Πτώση 2-3% στην επιβατική κίνηση καταγράφει μέχρι τις 26 Ιουλίου το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο newpost, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για την επιβατική κίνηση, τον Ιούλιο του 2012 είχαν μετακινηθεί από το λιμάνι 894.000 επιβάτες με προορισμό το Αιγαίο και τον  Αργοσαρωνικό ενώ φέτος τον Ιούλιο 810.000 επιβάτες. Τα αυτοκίνητα που μεταφέρθηκαν στο Αιγαίο το 2012 ήταν 81.730, για Αργοσαρωνικό 11.800 ενώ φέτος 77.000 αυτοκίνητα για Αιγαίο και 10.050 για Αργοσαρωνικό.

Από τους αριθμούς φαίνεται ότι υπάρχει πτώση άλλα εκτιμήσεις αναφέρουν πως μπορεί ο Ιούλιος στο τέλος να κλείσει με άνοδο της τουριστικής κίνησης ενώ να κορυφωθεί τον Αύγουστο.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr