ΕΛΛΑΔΑ

H έφοδος των ΜΑΤ στη Μονή Εσφιγμένου (Βίντεο και φωτό)

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2013, 16:41 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2013, 17:02
Facebook Twitter Whatsapp

Στάση αναμονής τηρούν οι μοναχοί που βρίσκονται μέσα στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, μετά το πρωινό περιστατικό.

Στάση αναμονής τηρούν οι μοναχοί που βρίσκονται μέσα στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, μετά το πρωινό περιστατικό.

«Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Ηρακλής Μωραϊτης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την είσοδο πιστών προς την Ουρανούπολη ενώ και στις Καρυές οι αστυνομικές δυνάμεις ανασυντάσσονται». 

Από την πλευρά της η αστυνομία επισημαίνει ότι η κίνηση προς την Ουρανούπολη και το Άγιον Όρος διεξάγεται κανονικά.

Το χρονικό 

Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους. Ανδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονταν ταμπουρωμένοι τουλάχιστον 20 μοναχοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr έχει τραυματιστεί ένας μοναχός.  

Σημειώνεται ότι οι μοναχοί είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε υποβάλει η νέα αδελφότητα μοναχών, διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής.

Από τις 20 Ιουλίου, οπότε επιδόθηκε η απόφαση, εμφανίστηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη για ακόμη μία φορά.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr