ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί απέτρεψαν αυτοκτονία στο παρά πέντε!

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2013, 19:46 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2013, 19:46
Αστυνομικοί απέτρεψαν αυτοκτονία στο παρά πέντε!
Facebook Twitter Whatsapp

Είναι 5 ολόκληρα χρόνια άνεργος, χωρίς σπίτι να μείνει και χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό του. Ο 43χρονος Π.Π, πιεσμένος από τη φτώχεια και την κοινωνική απομόνωση αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Είναι 5 ολόκληρα χρόνια άνεργος, χωρίς σπίτι να μείνει και χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό του. Ο 43χρονος Π.Π, πιεσμένος από τη φτώχεια και την κοινωνική απομόνωση αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Έτσι πήγε στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, πέρασε ένα χονδρό σχοινί στο λαιμό του, το έδεσε σε κάποια ξύλα και ήταν έτοιμος να πέσει στη θάλασσα, βρίσκοντας τον θάνατο, είτε από τη θηλιά, είτε από πνιγμό. Και αυτό θα γινόταν αν στο σημείο δεν πήγαιναν δύο αστυνομικοί της ομάδας Ζ, οι οποίοι τον προσέγγισαν με ανθρώπινο τρόπο και συνομιλώντας μαζί του κατάφεραν να τον πείσουν να μην επιχειρήσει να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Πρόκειται για μόλις μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας, οι οποίοι στη διάρκεια της παρατεταμένης κρίσης, θεωρούν ότι έχουν χάσει τα πάντα στη ζωή τους. Και την άνεση να μπορούν να διαβιούν ανθρώπινα αλλά και τη στήριξη από την οικογένεια ή το σύντροφο τους.

Το ιστορικό της απόπειρας

Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday, την περασμένη Δευτέρα 22/7, περίπου στις 13.20 το μεσημέρι, όταν πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία πως ένα άτομο επιχειρεί να αυτοκτονήσει στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου. Στο σημείο πήγαν αμέσως 2 αστυνομικοί της ομάδας Ζ, οι οποίοι άφησαν μακριά τις μηχανές τους ενώ στη συνέχεια προσέγγισαν σιγά σιγά το άτομο, προσέχοντας να μην κάνουν κάποια κίνηση και τον αναστατώσουν περισσότερο.

Όταν έφτασαν κοντά του, τον είδαν να κάθεται στην άκρη του πλακόστρωτου, με τα πόδια του να αιωρούνται πάνω από τη θάλασσα. Στον λαιμό του, είχε περασμένο ένα χοντρό σχοινί, το άλλο άκρο του οποίου ήταν δεμένο σε μια παλέτα με πολλά και μεγάλα ξύλα. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι αν το άτομο πηδούσε, τότε θα ήταν πολύ δύσκολο να προλάβουν να κόψουν το σχοινί για να τον σώσουν. Έτσι τον προσέγγισαν με τρόπο και συνομιλώντας μαζί του κατάφεραν να τον πείσουν σιγά σιγά για να καθίσουν δίπλα του, στην άκρη του πλακόστρωτου με τα πόδια πάνω από τη θάλασσα όπως ακριβώς καθόταν αυτός.

Το δύσκολο μέρος των 2 αστυνομικών είχε ολοκληρωθεί. Πλέον μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να τον ακινητοποιήσουν με τη βία για να τον αποτρέψουν από το να πηδήξει στη θάλασσα. Ωστόσο αυτοί δεν το έκαναν. Συνέχισαν να συνομιλούν μαζί του για να τον πείσουν ότι έκανε λάθος. Πως έχει πολύ ζωή ακόμη μπροστά του και πως τα όποια προβλήματα του, μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Μέσα σε 10 λεπτά, όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Thesstoday, ο άνδρας πείστηκε από τους δύο αστυνομικούς να σηκωθεί, να βγάλει τη θηλιά από το λαιμό του και να απομακρυνθεί από τη θάλασσα. Στη συνέχεια περιπολικό τον οδήγησε στο ΑΤ Λευκού Πύργου και μετά κατόπιν εισαγγελικής εντολής μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και παρέμεινε για 2 ημέρες προκειμένου να τον παρακολουθήσουν οι ψυχολόγοι.

Γιατί αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του

Οι αστυνομικοί με τον τρόπο τους κατάφεραν να κάνουν τον άνδρα να τους ανοιχτεί. Είπε ότι είναι 43 χρόνων και πως είναι άνεργος εδώ και 5 χρόνια, χωρίς να έχει κάποιο σπίτι να μείνει. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δύο του γονείς έχουν "φύγει" ενώ με τα αδέλφια του δεν έχει επαφή. Με τον μοναδικό άνθρωπο που είχε κάποια επικοινωνία το τελευταίο διάστημα, την πρώην σύντροφο του, αντιμετώπιζε επίσης κάποια προβλήματα και έτσι είχε απομονωθεί και κλεισμένος στον εαυτό του σκέφτηκε το χειρότερο γιατί θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο.

Βέβαια τα προβλήματα του ανθρώπου θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ίσως όμως μέσα από αυτήν την περιπέτεια, συνειδητοποίησε ότι δεν είναι μόνος. Γιατί μέσα στο δράμα του, ο 43χρονος άνδρας είχε την τύχη να βρεί στο "δρόμο" του δύο αστυνομικούς που ήταν πραγματικοί άνθρωποι και του έδωσαν τη στήριξη που χρειαζόταν εκείνη την ώρα.

Πηγή: thesstoday.gr

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr