ΕΛΛΑΔΑ

Το «μαύρο χρήμα του Άκη» και ο Καμπούρογλου που «ίσως τον αυτοκτόνησαν»

Δημοσίευση 31 Ιουλίου 2013, 17:52 / Ανανεώθηκε 31 Ιουλίου 2013, 18:40
Το «μαύρο χρήμα του Άκη» και ο Καμπούρογλου που «ίσως τον αυτοκτόνησαν»
Facebook Twitter Whatsapp

Toν εξάδερφό του, Άκη Τσοχατζόπουλο «καρφώνει» στην αποκαλυπτική απολογία του ο Νίκος Ζήγρας εμμένοντας στους ισχυρισμούς του περί του κεντρικού ποινικού ρόλου του πρώην υπουργού στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Toν εξάδερφό του, Άκη Τσοχατζόπουλο «καρφώνει» στην αποκαλυπτική απολογία του ο Νίκος Ζήγρας εμμένοντας στους ισχυρισμούς του περί του κεντρικού ποινικού ρόλου του πρώην υπουργού στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

Συγκεκριμένα, στην απολογία του ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό «ηθικό και φυσικό αυτουργό και παραλήπτη όλων των χρημάτων που προέρχονταν από τα εξοπλιστικά προγράμματα».

«Όλα τα ακίνητα που αγοράστηκαν ήταν επιλογή του Άκη και προέρχονταν από μαύρο χρήμα. Σε εμένα αρχικά έλεγε ότι τα χρήματα αυτά ήταν Αράβων επενδυτών. Και τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν μόνο εμένα. Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανένας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ζήγρας.

Κατά την απολογία του ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, υποστήριξε πως πριν ομολογήσει, για να μην τον πουν «ρουφιάνο», είχε προσπαθήσει να πείσει τον Ακη Τσοχατζόπουλο να ομολογήσει.

«Όλοι οι συγκατηγορούμενοι που λένε ότι είμαι ο μόνος ένοχος με χαρακτηρίζουν "ρουφιάνο" επειδή λέω την αλήθεια. Μια μέρα πριν την απολογία μου στον ανακριτή ήρθε ο Άκης στο κελί και μου είπε να μην τον μπλέξω. Αισθάνομαι ντροπή για την εμπλοκή μου και ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό», είπε.

Ο Νίκος Ζήγρας σημείωσε στη συνέχεια: «Αισθανόμουν ευγνωμοσύνη γιατί ο Τσοχατζόπουλος μου είχε καλύψει τα  έξοδα νοσηλείας στη Γερμανία όταν αρρώστησα σοβαρά, αλλά μετά κατάλαβα ότι το έκανε  για να μην πεθάνω και δεν προλάβω να του πω για όλους τους λογαριασμούς που είχα ανοίξει».

Και πρόσθεσε: «Το έκανα επειδή μου ζήτησε ο Άκης στον οποίο ήμουν υποχρεωμένος αλλά η παραπλάνηση και το ψέμα είναι χειρότερα από τα οφέλη που πήρα εγώ από τον Άκη».

Ο κ. Ζήγρας αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, λέγοντας: «Μέσα από την διαδικασία αυτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Αστέριος Οικονομίδης, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου λένε ψέματα. 

Όλοι τους ήξεραν ότι τα λεφτά είναι του Άκη. Αυτό που δεν ήξεραν ήταν ότι προέρχονται από μίζες. Αυτό το ήξεραν πολύ λίγοι άνθρωποι: ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος καταζητείται από την Ιντερπόλ, ο Βλάσης Καμπούρογλου, που αυτοκτόνησε ή τον αυτοκτόνησαν, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης και από ότι μου είπε ο Μιχαηλίδης το ήξερε και ο Γιάννης Σμπώκος».

Ταυτόχρονα, ο κ. Ζήγρας τόνισε: «Αφού ξέσπασε το σκάνδαλο, ανακάλυψα ότι είχαν ανοίξει στο όνομά μου τραπεζικό λογαριασμό με πλαστό διαβατήριο. Από το 2009 άρχισα να ψάχνω που αλλού μπορεί να έχω μπλεχτεί χωρίς να το ξέρω. Ανακάλυψα πάρα πολλά προγράμματα εξοπλιστικά και μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα αλλά δεν θέλω να εμβαθύνω για να μην προκαλέσω πρόβλημα στον ελληνικό λαό».

Αντιδράσεις από τους δικηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε το γεγονός ότι ο Νίκος Ζήγρας είχε προετοιμάσει την απολογία του και τη διάβασε απευθείας από τις σημειώσεις του. 

«Κουρελιάζουμε τη δικονομία», φώναζαν οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου, με το δικηγόρο Γιάννη Νικολάου να πηγαινοέρχεται συνεχώς στην αίθουσα, φωνάζοντας «αυτό δεν είναι απολογία, του τα έχουνε γράψει». 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποχωρήσει προσωρινά από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της απολογίας Ζήγρα, με τον ξαδερφό του να λέει, «φοβάται, δεν έχει τι να πει, δεν θέλει να τα ακούει».

Πάντως ο κ. Τσοχατζόπουλος επέστρεψε στο εδώλιο, ακούγοντας χωρίς να διακόψει τον κ. Ζήγρα και αποχωρόντας από την αίθουσα μετά τη λήξη της διαδικασίας, δήλωσε «αύριο θα πούμε όλα, όσα είπε ο κ. Ζήγρας θα τα συζητήσουμε».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr