ΕΛΛΑΔΑ

Δουλειά για 50.000 ανέργους - Αναλυτικά τα κριτήρια

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2013, 07:11 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2013, 07:56
Δουλειά για 50.000 ανέργους - Αναλυτικά τα κριτήρια
Facebook Twitter Whatsapp

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της απόφασης για την απασχόληση σε διάφορους φορείς του δημοσίου ως και 50.000 ανέργων. Οι πολίτες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως και επτά μήνες με σύμβαση.

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της απόφασης για την απασχόληση σε διάφορους φορείς του δημοσίου ως και 50.000 ανέργων. Οι πολίτες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με σύμβαση μέχρι και επτά μήνες.

Το πρόγραμμα απασχόλησης που χρηματοδοτείται με 170 εκατομμύρια από την Ε.Ε. μπαίνει μπροστά μέσα στις επόμενες ημέρες με την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών. Οι 50.000 θέσεις που αναμένεται να καλύψει συνολικά δεν θα ανοίξουν με μιας αλλά σταδιακά και ανάλογα με τις ανάγκες των φορέων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι προσλήψεις αφορούν σε ανέργους και θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:

- Διάρκεια ανεργίας 

- Ετήσιο εισόδημα (ατομικό και οικογενειακό)

- Ηλικία

- Οικογενειακή κατάσταση

- Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr