ΕΛΛΑΔΑ

Εύκολη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε παραλίες της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2013, 23:01 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2013, 18:54
Εύκολη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε παραλίες της Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Οι παραλίες της Ασπροβάλτας και των Νέων Επιβατών του νομού Θεσσαλονίκης καθίστανται ιδιαίτερα φιλικές στα άτομα με μειωμένη κινητικότητα χάρη στη λειτουργία του πρωτοποριακού ειδικού συστήματος "Seatrac".

 Οι παραλίες της Ασπροβάλτας και των Νέων Επιβατών του νομού Θεσσαλονίκης καθίστανται ιδιαίτερα φιλικές στα άτομα με μειωμένη κινητικότητα χάρη στη λειτουργία του πρωτοποριακού ειδικού συστήματος "Seatrac", το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το "Seatrac" επιτρέπει στα άτομα με αναπηρίες να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια των συνοδών. Το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται στην παραλία, δίνοντας τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να μπουν μόνα τους στη θάλασσα με τη χρήση ενός χειριστηρίου και μετά να επιστρέψουν στην παραλία.

"Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή του πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο να συνδράμει τους συμπολίτες μας με αναπηρία, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις χαρές της θάλασσας το καλοκαίρι. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα", δήλωσε στην παραλία της Ασπροβάλτας ο κ.Τζιτζικώστας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις