ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά ο υπουργός Παιδείας στους «ιδιωτικούς» εκπαιδευτικούς

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2013, 15:01 / Ανανεώθηκε 2 Αυγούστου 2013, 15:15
Τι απαντά ο υπουργός Παιδείας στους «ιδιωτικούς» εκπαιδευτικούς
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 

Όπως αναφέρεται «κάθε εγκύκλιος, οδηγία ή σύσταση που εκδίδεται από τη Δημόσια Διοίκηση, εκδίδεται κατ’ επιταγή και προς ερμηνεία των διατάξεων τυπικού νόμου.

Η αναφερόμενη στην ανωτέρω κατατεθείσα μηνυτήρια αναφορά υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ.18/93893/Δ5/12-07-2013 Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως αναφέρεται ρητά και στο σώμα αυτής, εκδόθηκε κατ’ επιταγή του ν.4046/2012 (Α’28 ), της κατ’ εξουσιοδότησής του, εκδοθείσας, υπ’ αριθμ. 6/28-02-2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Α’ 38), καθώς και του ν. 4093/2012 (Α’222).

Έχει δε, ως αποκλειστικό σκοπό τη διευκόλυνση της Διοίκησης στην εφαρμογή των ανωτέρω νομοθετικών διατάξεων και ουχί τη δημιουργία και παραγωγή νέων κανόνων δικαίου, όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαθέτει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να απευθύνει εντολές, συστάσεις και κατευθύνσεις στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την έκδοση εγκυκλίων και διοικητικών πράξεων, σε εφαρμογή των Νόμων.

Για την έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου ακολουθήθηκε πιστά και κατά γράμμα η νόμιμη και ενδεδειγμένη διοικητική πρακτική».

Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος  κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού «για παράβαση καθήκοντος με δόλο την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων αναφορικά με την εγκύκλιο(Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) που εξέδωσε το υπουργείο για τα ιδιωτικά σχολεία» και όπως καταγγέλλουν η επίμαχη εγκύκλιος αποσύρει την κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς η αρμοδιότητα περνάει από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης (και οι εκπαιδευτικοί στο Εργασίας).

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr