ΕΛΛΑΔΑ

«Λαβράκια» από φορολογικούς ελέγχους

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2013, 18:50 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2013, 18:50
«Λαβράκια» από φορολογικούς ελέγχους
Facebook Twitter Whatsapp

Έναν 56χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου στη Μυτιλήνη και τρεις εργαζόμενους (ηλικίας 23,31 και 30 ετών) συνέλαβε η αστυνομία για δήλωση ψευδών στοιχείων.

Έναν 56χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου στη Μυτιλήνη και τρεις εργαζόμενους (ηλικίας 23,31 και 30 ετών) συνέλαβε η αστυνομία για δήλωση ψευδών στοιχείων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι τρεις εργαζόμενοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, με σκοπό να αποτρέψουν τη βεβαίωση παράβασης για ανασφάλιστη εργασία. Επιπλέον, ο 30χρονος υπέγραψε στην επιτόπια έκθεση ελέγχου, με στοιχεία υπαλλήλου της επιχείρησης, ο οποίος είναι καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού. 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι οι εργαζόμενοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία μετά από υπόδειξή του, για να αποφύγουν τη βεβαίωση παραβάσεων.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, όπου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης. Στο κατάστημα διαπιστώθηκε επίσης η μη καταχώρηση τεσσάρων εργαζόμενων στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού της επιχείρησης, παράβαση για την οποία θα ενημερωθεί το αρμόδιο κατάστημα Ι.Κ.Α για την επιβολή προστίμων.

Επιπλέον, σε φορολογικό έλεγχο καταστήματος - εστιατορίου στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι σε 14 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 657,60 ευρώ. Για το λόγο αυτό, συνελήφθη ένας 42χρονος Έλληνας, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα διαπιστώθηκε και διοικητική φορολογική παράβαση και συγκεκριμένα η μη επίδειξη του φορολογικού μηχανισμού που είχε δηλωθεί για την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις