ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2013, 11:35 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2013, 14:47
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ
Facebook Twitter Whatsapp

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρέθηκαν περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις πολιτικές που «καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους». 

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρέθηκαν περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις πολιτικές που «καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους». 

Την ίδια ώρα το μετρό Συντάγματος άνοιξε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ. Μέλη του συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Ομονοίας. «Αυτή η απεργία είναι η αρχή, έρχονται αγώνες πανεργατικοί», είναι ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας και τις επικείμενες απολύσεις στο Δημόσιο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε ένα συγκρουσιακό, παρατεταμένο και πολύμορφο αγώνα διαρκείας για να ακυρώσουμε τις απολύσεις - διαθεσιμότητες, για να ακυρώσουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για κατάργηση δομών και υπηρεσιών του δημοσίου, κατάργηση τομέων επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάργηση και διάλυση της γενικής γραμματείας δημοσίων έργων,  διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, διάλυση υπηρεσιών όλων των υπουργείων, κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γρ. Καλομοίρης.

Ποιοι απεργούν

Στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες, οι δάσκαλοι και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού. Οι καθηγητές συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ γίνεται κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη» και τονίζεται ότι ΓΣΕΕ αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr