ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι 15.000 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2013, 16:38 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2013, 19:26
Αυτοί είναι οι 15.000 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο
Facebook Twitter Whatsapp

Τα κριτήρια για τις 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Τα κριτήρια για τις 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση για την περίοδο 2013-2014 ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Σύμφωνα με το υπουργείο η διαθεσιμότητα δεν συνιστά και απόλυση καθώς όπως επισημαίνεται «η ένταξη ενός δημοσίου υπαλλήλου στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν ισοδυναμεί με την απόλυσή του.

Η πλειοψηφία των εν λόγω υπαλλήλων θα μετακινηθούν σε θέσεις από τις οποίες θα μπορούν να προσφέρουν πιο ουσιαστικές υπηρεσίες, κάτι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά καθιστά και τους ίδιους πιο αναγκαίους, χρήσιμους και αποδοτικούς».

Τα κριτήρια για τις 15.000 αποχωρήσεις έχουν ως εξής: 

Α. Από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους δημοσίους υπαλλήλους, με επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2012 – Σεπτέμβριος 2013 απολύθηκαν οριστικά, για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους, 226 δημόσιοι υπάλληλοι.

Παράλληλα, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για επιτάχυνση των διαδικασιών, το αποτέλεσμα της καταγραφής έδειξε ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τελούν σήμερα υπό πειθαρχικό έλεγχο ανέρχονται σε 2.113.

Οι 960 εξ αυτών έχουν προσωρινά απομακρυνθεί διοικητικά, καθώς η φύση των παραπτωμάτων τους εμπίπτει στο καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσή τους από τη Δικαιοσύνη ή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Β. Από το εντοπισμό υπαλλήλων που εισήλθαν στο Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών με έμφαση στα πτυχία γλωσσομάθειας, διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Γ. Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.

Δ. Από την οριστική δικαστική επίλυση του ζητήματος των προσωρινών διαταγών, που θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας το πνεύμα του Συντάγματος.

Ε. Από τη μειοψηφία των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας και για τους οποίους δεν θα προκύψουν κενές θέσεις για τη μετακίνησή τους». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr