ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Σύσκεψη στην Κεφαλονιά για την ασφάλεια των τροφίμων

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2014, 12:40 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2014, 12:40
ΕΦΕΤ: Σύσκεψη στην Κεφαλονιά για την ασφάλεια των  τροφίμων
Facebook Twitter Whatsapp

Θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και την υγιεινή των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς σε σχέση με τα προσφερόμενα σε αυτούς τρόφιμα αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε εχθές στο νησί με πρωτοβουλία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και την υγιεινή των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς σε σχέση με τα προσφερόμενα σε αυτούς τρόφιμα αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε εχθές στο νησί με πρωτοβουλία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Παράλληλα, καθορίστηκε ο τρόπος συντονισμού και οι δράσεις αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και του ΕΦΕΤ και προγραμματίστηκαν οι απαιτούμενες επιθεωρήσεις και οι εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις που παράγουν (catering) και διανέμουν τρόφιμα για τα συσσίτια και στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων των πλοίων που φιλοξενούν σεισμόπληκτους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή, του προϊστάμενου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ κ. Π. Σωτηρίου, των Προϊστάμενων των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Σ. Βλασοπούλου, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σ. Γαλίδη, Ανάπτυξης & Διοικητικού Οικονομικού κ. Α. Λάντου και υπηρεσιακών στελεχών του ΕΦΕΤ και της Περιφερειακής Ενότητας.