ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στα Ιωάννινα

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2014, 21:01 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2014, 14:00
Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στα Ιωάννινα
Facebook Twitter Whatsapp

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κλειστό φορτηγό που οδηγούσε ένας 37χρονος Βούλγαρος, ήταν κρυμμένοι επτά παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε έλεγχο της αστυνομίας στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων –  Άρτας.

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κλειστό φορτηγό που οδηγούσε ένας 37χρονος Βούλγαρος, ήταν κρυμμένοι επτά παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε έλεγχο της αστυνομίας στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων –  Άρτας.

Άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό, που έφερε Βρετανικές πινακίδες και εντόπισαν την κρύπτη, μέσα στην οποία βρίσκονταν τέσσερις Σύριοι, δύο Σομαλοί και ένας Αφγανός.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 37χρονος είχε παραλάβει τους μετανάστες από την Αθήνα με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του φορτηγού, στην Ιταλία, έναντι του χρηματικού ποσού των 4.000 ευρώ για κάθε έναν εξ' αυτών.

Επίσης, εξακριβώθηκε ότι στη διακίνηση των παράνομων μεταναστών συμμετείχε και ένα άλλο αυτοκίνητο ως προπομπός, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα τα οποία και αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του 37χρονου.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.