ΕΛΛΑΔΑ

Η αστυνομία στην Ολομέλεια της Βουλής!

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2014, 19:17 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2014, 19:57
Η αστυνομία στην Ολομέλεια της Βουλής!
Facebook Twitter Whatsapp

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκαλεί στο Κοινοβούλιο από χθες διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σύμφωνα με την οποία η αστυνομική «υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων έχει την ευθύνη και για τη διασφάλιση της τάξης κατά τις συνεδριάσεις», δηλαδή εντός της Ολομελείας και των αιθουσών όπου συνεδριάζουν οι επιτροπές.

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκαλεί στο Κοινοβούλιο από χθες διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σύμφωνα με την οποία η αστυνομική «υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων έχει την ευθύνη και για τη διασφάλιση της τάξης κατά τις συνεδριάσεις», δηλαδή εντός της Ολομελείας και των αιθουσών όπου συνεδριάζουν οι επιτροπές, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο ισχύων Κανονισμός της Βουλής δεν εμπεριέχει τόσο εξειδικευμένη διάταξη. Yπενθυμίζεται και πως κατεγράφη σχετικά πρόσφατα «εμπλοκή» ως προς το εύρος των αρμοδιοτήτων που έχει η αστυνομική φρουρά του Κοινοβουλίου: Ήταν όταν ο προεδρεύων κ. Γ. Δραγασάκης είχε ζητήσει τη συνδρομή του φρουράρχου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βίαιη, εκείνη την ημέρα, συμπεριφορά του συνόλου των μελών της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

Στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων σωμάτων ασφαλείας, τα άρθρα του οποίου συζητούνται σήμερα, η επίμαχη διάταξη αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων έχει την ευθύνη της ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής και των Υπηρεσιών της, καθώς και της διασφάλισης της τάξης κατά τις συνεδριάσεις της, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και τις εντολές του προέδρου της».