ΕΛΛΑΔΑ

Τσολάκης: Τα στοιχεία δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια (Βίντεο)

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2014, 19:28 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2014, 20:17
Facebook Twitter Whatsapp

Τα πιθανά σενάρια, σχετικά με την περίεργη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines ανέλυσε ο Ακριβός Τσολάκης, μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, με τον ίδιο να τείνει περισσότερο στο ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πιθανά σενάρια, σχετικά με την περίεργη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, ανέλυσε ο Ακριβός Τσολάκης, μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, ο οποίος τείνει περισσότερο στο ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. 

Αρχικά, όπως τόνισε στην εκπομπή του Νίκου Ευγγελάτου, το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι πολύ σύγχρονο, με δύο τεράστιες μηχανές, με πιστοποιήσεις και πολύ αξιόπιστο, ενώ η Malaysia Airlines είναι κυριαρχούσα στην περιοχή.

Ο κ. Τσολάκης ανέφερε ότι ο καιρός την ημέρα της εξαφάνισης ήταν καλός, ενώ ο πιλότος ήταν εμπειρότατος, όπως και ο συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε αρκετές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Στο σημείο που στάθηκε το μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων ήταν η ασφάλεια του αεροδρομίου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξαν κενά, τα οποία «δεν συγχωρούνται».

Δύο οι εκδοχές

Ο κ. Τσολάκης παρουσίασε δύο πιθανές εκδοχές για το θρίλερ με το Boeing. 

H μία εκδοχή είναι η τρομοκρατική ενέργεια, η οποία συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες. Όπως δήλωσε, [οι δολιοφθορείς έκαψαν το αεροπλάνο στον αέρα, μαζί με τους εαυτούς τους», ενώ πρόσθεσε ότι εάν σημειώθηκε έκρηξη στηον αέρα δεν θα ήταν περίεργο να βρεθούν τμήματα του αεροσκάφους ακόμη και στη Σιγκαπούρη.

Η δεύτερη περίπτωση, είναι το να διαλύθηκε το αεροπλάνο στον αέρα από μηχανική βλάβη, καθώς κατά το παρελθόν περίπου 20 αεροσκάφη έχουν πέσει λόγω απώλειας ελέγχου, που οφειλόταν σε αυτά.