ΕΛΛΑΔΑ

Συλλογική σύμβαση και προσλήψεις ζητούν οι γιατροί

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2014, 19:44 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2014, 19:44
Συλλογική σύμβαση και προσλήψεις ζητούν οι γιατροί
Facebook Twitter Whatsapp

Την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ ζητούν μεταξύ άλλων από το υπουργείο Υγείας ο γιατροί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ ζητούν μεταξύ άλλων από το υπουργείο Υγείας ο γιατροί.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφτηκε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και τα μέλη του Δ.Σ.

Εκεί του τέθηκαν τα αιτήματα εκ μέρως των γιατρών.

Σημαντικό θέμα η έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς ενώ υπήρξε αίτημα και για τοποθέτηση των ήδη κριθέντων 2.000 γιατρών προς κάλυψη των υφιστάμενων κενών.

Επιπλέον οι γιατροί ζητούν χορήγηση ΕΣΠΑ και επιδοτήσεων για τους νέους ιατρούς αλλά και για τα ιατρεία, πολυιατρεία και ιατρικές εταιρίες. δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη Δημόσια Υγεία, στα πλοία, σε αθλητικούς χώρους, στα σχολεία, στις τουριστικές περιοχές και αλλού, παροχή κινήτρων για εγκατάσταση εξειδικευμένων γενικών γιατρών σε άγονες και παραμεθόριες περιοχές με τριετή τουλάχιστον παραμονή.

«Ως ιατρός και πρώην μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΙΣΑ προσβλέπω σε μια αγαστή συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος και συμπλήρωσε: «Είμαι ανοιχτός στο διάλογο και ο ΙΣΑ είναι ένας από τους σημαντικότερους συνομιλητές που θα έχω».

Τέλος ανέφερε ότι στα άμεσα σχέδια του είναι η δημοσίευση διάταξης για την άμεση πληρωμή των εφημεριών των ιατρών αλλά και τη κάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλης κλείνοντας τη συνάντηση, ανέφερε ότι 

«Το ιατρικό λειτούργημα έχει δοκιμαστεί πολύ, οι ιατροί παρουσιάζονται σαν να παίρνουν όλοι φακελάκι ενώ το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα που τους οφείλει η πολιτεία αποσιωπάται. Οι πρόχειρες αλλαγές στην ΠΦΥ από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε ως αποτέλεσμα να αποσαθρωθεί το σύστημα υγείας τόσο το πρωτοβάθμιο όσο και το δευτεροβάθμιο».