ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο «σύνδεσμος» Μαζιώτη- Παλαιοκώστα που αναζητά η Αντιτρομοκρατική (φωτό)

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2014, 11:01 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2014, 20:56
Αυτός είναι ο «σύνδεσμος» Μαζιώτη- Παλαιοκώστα που αναζητά η Αντιτρομοκρατική (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp
Δώδεκα 12 φωτογραφίες με αλλoιωμένα τα χαρακτηριστικά του Νίκου Μαζιώτη, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014 και οι επόμενες τέσσερις 4 από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δώδεκα φωτογραφίες με αλλoιωμένα τα χαρακτηριστικά του Νίκου Μαζιώτη, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014 και οι επόμενες τέσσερις 4 από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.


 
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε τα στοιχεία ταυτότητας του 35χρονου συνεργού του Μαζιώτη που αναζητείται. Πρόκειται για τον Γιώργο Πετρακάκο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στις 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής και ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης.
 
Η Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα τις εξής φωτογραφίες του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις επόμενες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007.
 
Ο 35χρονος ήταν καταζητούμενος και έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008. 

Ανήκε στην ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον οποίο φέρεται να είχε διαπράξει ένοπλες ληστείες στη συμπρωτεύουσα. Κατά πληροφορίες, είχε ανάμειξη στην απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην περιοχή της Επανομής. Τότε, τέσσερα άτομα είχαν γαζώσει με 50 σφαίρες το θωρακισμένο όχημα, το οποίο στη συνέχεια είχαν αρχίσει να χτυπούν με βαριοπούλες. Οι υπάλληλοι της εταιρείας security είχαν τότε κατορθώσει να ξεφύγουν.
   

 

 

Φωτογραφίες από άγνωστους συνεργούς του Μαζιώτη σε ληστείες.

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012

 

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014.

«Σε βάρος των παραπάνω προσώπων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ληστείες, τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από μια εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα, συνήθεια, και εξακολούθηση, εμπρησμός εκ προθέσεως, από τον οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού τελεσθείσα» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ..