ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΜΕ: Να γίνουν περισσότερες μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014, 21:03 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2014, 21:03
ΟΛΜΕ: Να γίνουν περισσότερες μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Facebook Twitter Whatsapp

Περισσότερες μεταθέσεις εκπαιδευτικών ζητάει η ΟΛΜΕ.

«Πυρά» προς το υπουργείο Παιδείας εξεπολύει η ΟΛΜΕ κάνοντας λόγο για μικρό αριθμό μεταθέσεων εκπαιδευτικών, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί ενώ τελειώνει ο Ιούλιος.

«Ενώ προβλέπεται οι μεταθέσεις να γίνονται πριν τη λήξη του σχολικού έτους και οι συνάδελφοι να τοποθετούνται στα σχολεία πριν το καλοκαίρι, για δεύτερη συνεχή χρονιά και ενώ τελειώνει ο Ιούλιος, οι μεταθέσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί», αναφέρει η ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Η ΟΛΜΕ τονίζει ότι το υπουργείο «προσπαθεί να εμφανίσει ελάχιστες κενές οργανικές θέσεις για μετάθεση, τη στιγμή που μόνο οι αποχωρήσεις από το καλοκαίρι του 2013 έως σήμερα ανέρχονται στις εφτά χιλιάδες».

«Η διαδικασία των μεταθέσεων απαιτεί διαφάνεια και άμεση κοινοποίηση των αποφάσεων και των πινάκων μετάθεσης. Είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται στους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου να μην ενημερώνουν για τις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε τόσο σοβαρά ζητήματα που κρατούν σε αγωνία χιλιάδες συναδέλφους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Απαιτούμε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες μεταθέσεις, αφού ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η αποτελεσματικότερη άσκηση του εκπαιδευτικού έργου, θεσμοθετώντας: 20 μαθητές στο τμήμα, επαναφορά του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, υπολογισμό στον αριθμό των τμημάτων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, λειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών, διορισμούς εκπαιδευτικών τουλάχιστον όσες οι συνταξιοδοτήσεις» προσθέτει η ΟΛΜΕ.