ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Χάρισαν παραλία στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας (φωτό)

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2014, 15:57 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2014, 15:49
ΣΥΡΙΖΑ: Χάρισαν παραλία στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp
Ακόμη ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προστέθηκε με αφορμή μια κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη εγκρίνοντας την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στο Κρανίδι που ανήκει στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας. 
 
 
Ακόμη ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προστέθηκε με αφορμή μια κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη εγκρίνοντας την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας αλλά και τη δημιουργία προβλήτας  σε εκτός σχεδίου ακίνητο στο Κρανίδι που ανήκει στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας 
 
Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν στη Βουλή ότι έγινε παράνομη εκχώρηση δημόσιας παραλίας στην περιοχή «Δορούφι» με Κοινή Υπουργική Απόφαση προς όφελος ιδιωτικής βίλας του Ολλανδού βασιλιά. 
 
 
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του Βίλεμ Αλεξάντερ Κλάους, πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Ολλανδίας και νυν βασιλιά της Ολλανδίας, ενώ σύμφωνα με δύο υπουργεία που έχουν μέχρι στιγμής διαβιβάσει έγγραφες απαντήσεις στη Βουλή, τα υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται σε «ακίνητο αποκλειστικής χρήσης του Ολλανδικού Κράτους».
 
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Νάντια Βαλαβάνη, καταγγέλλουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδόθηκε στις 14 Μαρτίου 2014 εγκρίνοντας την αδειοδότηση «κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη» εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας και λιμενικών εγκαταστάσεων. 
 
Οι βουλευτές επικαλούνται και τις έντονες διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις εργασίες στον αιγιαλό, την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης και την εγκατάσταση πινακίδων, οι οποίες απαγορεύουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα. 
 
 
Στη Βουλή απέστειλε απαντητικό έγγραφό του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οπίος σημείωνει πως με την Κοινή Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε, για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή «Δορούφι» της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας και σε τμήμα όμορου ακινήτου αποκλειστικής χρήσης του ολλανδικού κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης σε αυτά. 
 
Ο κ. Κικίλιας τόνισε στην απάντησή του πως μέχρι τις 26/6/2014 το ΑΤ Κρανιδίου δεν έγινε αποδέκτης οιασδήποτε καταγγελίας που να αφορά εκτέλεση αυθαίρετων οικοδομικών εργασιών στην περιοχή.
 
Στη δική του απάντηση ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφέρει ότι η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έγινε για λόγους εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας.
 
To συγκρότημα αγοράστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Ο βασιλιάς από το 2010 που είχε επισκεφτεί την περιοχή επιθυμούσε να αποκτήσει το δικό του εξοχικό στην Αργολίδα. 
 
 
Έτσι όταν το έδειξαν το συγκεκριμενο βρήκε λογική την τιμή των 4,5 εκατ. ευρώ και προχώρησε στην αγορά του ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. 
 
 
Πρόκειται για ένα συγκρότημα σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων. Έχει ένα κεντρικό κτίριο με κεραμοσκεπή και μεγάλη πισίνα ενώ διαθέτει ακόμα πέντε βοηθητικά κτίρια.  Μια πετρόκτιστη σκάλα οδηγεί στην παραλία και στην επίμαχη προβλήτα.