ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για τον Σεπτέμβριο έλαβαν Διώτης - Καπελέρης

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2014, 13:30 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2014, 13:30
Προθεσμία για τον Σεπτέμβριο έλαβαν Διώτης - Καπελέρης
Facebook Twitter Whatsapp

Προθεσμία για τις αρχές Σεπτεμβρίου έλαβαν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Προθεσμία για τις αρχές Σεπτεμβρίου έλαβαν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, οι οποίοι κλήθηκαν σήμερα σε απολογία για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με τους χειρισμούς που έκαναν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ ζήτησαν και έλαβαν από τους ανακριτές, Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, προθεσμία για τις απολογίες τους και σύμφωνα με πληροφορίες το νέο ραντεβού τους με την Δικαιοσύνη ορίστηκε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι Ι. Διώτης και Ι. Καπελέρης καλούνται να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, ενώ στον πρώτο έχει απαγγελθεί επιπλέον κατηγορία για υπεξαγωγή εγγράφου που αφορά την αντιγραφή του ηλεκτρονικού αρχείου με τους καταθέτες στην ελβετική HSBC.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι εκθέσεις ελέγχου, τόσο του ΣΔΟΕ όσο και των αρμόδιων ΔΟΥ, σε φορολογούμενους που εμφανίζονται βάσει της λίστας να είχαν καταθέσεις στην τράπεζα της Γενεύης, ώστε να κριθεί αν και ποιοι από αυτούς, που στο σύνολό τους είναι 2062 πρόσωπα, έχουν διαπράξει τα αδικήματα φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και συγγενικών του προσώπων, τα ονόματα των οποίων φέρεται να αφαιρέθηκαν από τη «λίστα Λαγκάρντ», βρίσκεται στον Άρειο Πάγο.