ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ιούλιος θα «δείξει» νέο ρεκόρ στον τουρισμό

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2014, 14:31 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2014, 14:31
Ο Ιούλιος θα «δείξει» νέο ρεκόρ στον τουρισμό
Facebook Twitter Whatsapp

Η γενικότερη πορεία των αφίξεων από το εξωτερικό και των εσόδων από τον τουρισμό το 2014 δείχνει πως οδεύουμε σε νέο ρεκόρ.

Η γενικότερη πορεία των αφίξεων από το εξωτερικό και των εσόδων από τον τουρισμό το 2014 δείχνει πως οδεύουμε σε νέο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη, από τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σε συνδυασμό με τα ακριβή έσοδα του Ιουνίου, που σύντομα θα δημοσιοποιηθούν, θα καθοριστεί η γενικότερη πορεία αφίξεων και των εσόδων για το 2014.

Οι κύριες αγορές - δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, κινούνται με διψήφια νούμερα ανόδου. Σε ό,τι αφορά την αγορά της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα υπάρξει μείωση εσόδων ως απόρροια των προσφορών που γίνονται στα τουριστικά πακέτα, προκειμένου να έλθουν στην Ελλάδα περισσότεροι επισκέπτες.

Στο μεταξύ, ο ΣΕΤΕ και το ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) προχώρησαν στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με σκοπό την υλοποίηση ερευνών σχετικά με τη συμβολή του τουριστικού τομέα στην ελληνική οικονομία.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΕΤΕ θα αναθέσει στο ΚΕΠΕ έρευνες ειδικών θεμάτων τουριστικού ενδιαφέροντος, την εκπόνηση αντίστοιχων επιστημονικών προτάσεων, καθώς και τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση δημόσιων πολιτικών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Η συγκεκριμένη συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο ΣΕΤΕ με τα ερευνητικά κέντρα και συμβουλευτικές εταιρείες όπως το ΙΟΒΕ και η McKinsey & Company.