ΕΛΛΑΔΑ

Wiener Zeitung: «Ο νησιωτικός παράδεισος στο Αιγαίο είναι σε καλό δρόμο»

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2014, 22:58 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2014, 23:35
Wiener Zeitung: «Ο νησιωτικός παράδεισος στο Αιγαίο είναι σε καλό δρόμο»
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα φιλοξενεί η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung.

Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα φιλοξενεί η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung.

«Ο νησιωτικός παράδεισος στο Αιγαίο είναι σε καλό δρόμο, έστω και αν δεν έχουν λυθεί ακόμη τα διαρθρωτικά προβλήματα» είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα του ένθετου περιοδικού 24 σελίδων που περιλαμβάνεται σειρά άρθρων, αναλύσεων και σχολίων πολιτικών, επιστημόνων και δημοσιογράφων.

Στην εισαγωγή τους για το αφιέρωμα, την οποία τιτλοφορούν «Η Ελλάδα ανάμεσα σε ελπίδα και απόγνωση-Δρομολογήθηκαν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας, Ερχαρντ Μπούσεκ και ο Φραντς-Λόταρ Αλτμαν, καθηγητής Διεθνών και Διαπολιτιστικών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, παρουσιάζουν και σχολιάζουν τη θεματολογία του αφιερώματος.

«Ανάμεσα σε αρχαιότητα και Βυζάντιο» τιτλοφορείται το άρθρο του Αδαμάντιου Σκόρδου, επιστημονικού συνεργάτη στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της Κεντροανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη από την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1830 μέχρι την πρόσφατη οικονομική κρίση και την κρίση του χρέους.

Στα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης και στις καθοριστικές για τη χώρα εξελίξεις στη διάρκειά της, αναφέρεται το άρθρο «40 χρόνια Δημοκρατίας-Ιστορία επιτυχίας με διαρθρωτικά ελλείμματα», του πρώην καθηγητή της έδρας Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ, Χανς-Γιούργκεν Αξτ.

«Μαζί στην κρίση- Το ευρωπαϊκό εγχείρημα και η Ελλάδα» είναι ο τίτλος της ανάλυσης του Κώστα Καρρά, ιδρυτή της Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, αντιπροέδρου της «Europa Nostra» και μέλους του ΔΣ του Κέντρου Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στη ΝΑ Ευρώπη, ο οποίος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως οι Έλληνες δεν φταίνε για τις εσφαλμένες οικονομικές εκτιμήσεις από Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Το μέλος της Ομάδας Δράσης της ΕΕ στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2011-2013, Jens Bastian, στην ανάλυσή του «Αρχαίοι Έλληνες, Νεοέλληνες-Η καταπολέμηση της κρίσης απαιτεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως βάσει των τελευταίων στοιχείων, επιτυγχάνεται πρόοδος στα δημοσιονομικά και η Ελλάδα βγαίνει σταδιακά από τη ύφεση, αλλά αυτό έχει υψηλό τίμημα.

Για «Σταυροδρόμι» που είναι ο τίτλος του άρθρου του και για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές για μια ανάκαμψη, κάνει λόγο ο πρώην καθηγητής της έδρας Μακροοικονομικής στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, Σπυρίδων Παρασκευόπουλος, στη δική του ανάλυση.

«Προσπάθεια μιας ερμηνείας-Η Ελλάδα, ένα δράμα ή μια ιστορία επιτυχίας» είναι ο τίτλος του άρθρου του δημοσιογράφου, χρονογράφου και συνεργάτη του Ιδρύματος ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργου Τζογόπουλου, με αναφορές, μεταξύ άλλων, στους «λόγους μεταστροφής του κλίματος απέναντι στην Ελλάδα, στη μεταρρυθμιστική βούληση, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και στις προβληματικές υποσχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Το άρθρο «Για ποιόν χτυπά η καμπάνα-Νέες κοινωνικές πρωτοβουλίες ενισχύουν την κοινωνική συνοχή», υπογράφει ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, Κρίστιαν Ράτνερ -που πριν από ένα χρόνο είχε εκδώσει το βιβλίο του «Από την κρίση κανείς δεν βγαίνει μόνος του»-, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες πολιτών στην Ελλάδα για τη βοήθεια συνανθρώπων τους, από το Κοινωνικό Ιατρείο μέχρι τις αγορές χωρίς μεσάζοντες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr