ΕΛΛΑΔΑ

Διάλεξη του πρέσβη της Ινδονησίας στο NYC

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 13:29 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 13:29
Διάλεξη του πρέσβη της Ινδονησίας στο NYC
Facebook Twitter Whatsapp

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, η ΑΕ ο Πρέσβης της Ινδονησίας κ. Benny Bahanadewa, έδωσε διάλεξη στο πρωτοποριακό Σεμινάριο του New York College, «Το Ακαδημαϊκό Βήμα των Πρεσβευτών» παρουσία του Αντιπροέδρου κ Ν.Κατσαρού, ο οποίος καλωσόρισε τον Πρέσβη εκ μέρους του Προέδρου κ.Ηλία Φούτση.

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, η ΑΕ ο Πρέσβης της Ινδονησίας κ. Benny Bahanadewa, έδωσε διάλεξη στο πρωτοποριακό Σεμινάριο του New York College, «Το Ακαδημαϊκό Βήμα των Πρεσβευτών» παρουσία του Αντιπροέδρου κ Ν.Κατσαρού, ο οποίος καλωσόρισε τον Πρέσβη εκ μέρους του Προέδρου κ.Ηλία Φούτση. Τον Πρέσβη παρουσίασε στις πολλές δεκάδες φοιτητών διαφόρων εθνικοτήτων ο Υπεύθυνος του Σεμιναρίου Καθηγητής και Διευθυντής των Διπλωματικών και Διεθνών Σπουδών του NYC κ Π.Ι.Καραφωτιάς.

Μετά από την προβολή ενός εντυπωσιακού ντοκιμαντέρ, ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ινδονησίας με την στρατηγική της θέση και με τα 17 000 νησιά της, καθώς και στους αγώνες της για ανεξαρτησία από την αποικιοκρατία. 

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιόδους και στις σκληρές προσπάθειες της χώρας του για ανάπτυξη. Εστίασε την προσοχή του στην εξωτερική πολιτική της Ινδονησίας και τις  προσπάθειές της να προάγει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή για να επιτευχθεί ειρήνη, συνεργασία, ανάπτυξη και πρόοδος με «μηδενικούς εχθρούς» όπως υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία τη Ινδονησίας με την ASEAN, την ΕΕ, τον OAS κ.λπ. με σκοπό να εδραιωθεί η ειρήνη και να αντιμετωπισθούν προβλήματα όπως η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, η διαφθορά, η κλιματική αλλαγή κ.ά. Επίσης υπογράμμισε την προσήλωση τη Ινδονησίας στον ΟΗΕ και τη συμμετοχή της στις Ειρηνευτικές του επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.   

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr