ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει η λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 17:53 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 17:53
Αρχίζει η λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών
Facebook Twitter Whatsapp

Από τα τέλη του μήνα θα αρχίσει η πιλοτική λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών.

Από τα τέλη του μήνα θα αρχίσει η πιλοτική λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών.

Στόχος του Μητρώου είναι η καταγραφή σε ένα ενοποιημένο, καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και τους συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αιμοδοσίας. 

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται εθνική ταυτότητα αιμοδότη, με την οποία οι αιμοδότες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα, με απλοποιημένες διαδικασίες από οποιαδήποτε υπηρεσία.

Για την πορεία εξέλιξης του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών, ενημερώθηκε, σήμερα, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα από τον πρόεδρο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) Παναγιώτη Τσανάκα, τον υπεύθυνο έργου του ΕΔΕΤ Δημήτρη Νικητόπουλο και τον επιστημονικό διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) Κωνσταντίνο Σταμούλη.

Με τη λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών αναμένεται να υπάρξει εκσυγχρονισμός του συστήματος, αυτοματοποίηση στις διαδικασίες, αύξηση του βαθμού ασφαλείας, αλλά και της ποιότητας, του παρεχόμενου αίματος και μείωση του διαχειριστικού φορτίου των υπηρεσιών αιμοδοσίας. Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να γνωρίζει πόσες μονάδες αίματος συλλέγονται καθημερινά και πόσες διατίθενται.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr